Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Kevin Walker: "Vi är redo att göra jobbet"

Foto: Scanpix.

Sundsvall saknar en enda poäng, sedan kan saken vara klar. Kapten Kevin Walker verkar övertygad om uppflyttning.
- Vi är redo att göra jobbet, säger han till Expressen.

Ett gastkramande avgörande stundar. Men för Sundsvalls vidkommande är utgångsläget något bättre än för konkurrenterna Hammarby och Ljungskile. Medan dessa två är piskad att vinna, behöver "Giffarna" minst ett kryss mot Landskrona för att säkra en av de två direktavancemangsplatserna till allsvenskan.

– Det ska bli en rolig match och vi kommer att komma dit laddade. Vi är redo att göra jobbet. Tre poäng ska vi ta hem, något annat finns inte. Går vi in och tänker på att vi ska spela oavgjort blir det väldigt svårt. Så går det inte att tänka, säger lagkaptenen Kevin Walker till Expressen.

Han är medveten om att Sundsvall har en modern historik av misslyckade uppflyttningsstrider, och berättar att laget pratat igenom situationen för att inte slå knut på sig själva mentalt denna gång.

– Klart att vi har snackat om det. Men vi tänker annorlunda nu. Vi har säkrat minst en kvalplats och det värsta som kan hända är att vi får kvala igen. Vi spelar för en allsvensk plats och det är alltid lättare och roligare att spela för något positivt jämfört med Landskrona som spelar för att hålla sig kvar. De har verkligen kniven mot strupen, säger Walker.

Dessutom bjuder ju historieböckerna även på mer lyckosamma scenarier. Tre gånger (1999, 2007 och 2011) har norrlänningarna säkrat uppflyttning i just den sista omgången.

Publicerad 2014-11-02 kl 10:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons