POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
2v

Klart: Assisterande tränare lämnar Elfsborg för Örgryte

Foto: Bildbyrån

Miguel Beas lämnar sitt uppdrag som assisterande tränare i Elfsborg.
Istället blir han assisterande tränare till Keith Millen i Örgryte.
- Man känner sig givetvis väldigt uppskattad när en så stor förening hör av sig, säger han till Öis hemsida.

Miguel Beas var assisterande tränare till Jimmy Thelin i Jönköpings Södra och följde med Thelin när han tog steget till Elfsborg 2018. Nu står det klart att han lämnar Elfsborg för att istället bli assisterande tränare till huvudtränaren Keith Millen i Örgryte.

- ÖIS har alltid varit en förening som jag har uppskattat jättemycket och från Niklas (Allbäck, klubbchef), Igor (Krulj, sportchef) och Keiths håll har det känts väldigt professionellt sedan de kontaktade mig första gången. Man känner sig givetvis väldigt uppskattad när en så stor förening hör av sig. Jag har lämnat en stor och fin förening men kommer till en annan stor och jättefin förening så det känns bra på alla sätt. För mig är det viktigaste alltid att visa tacksamhet och i det här fallet är jag tacksam att en stor förening som ÖIS tänker på mig. Vi är många tränare som konkurrerar om de här jobben och att en stor förening som ÖIS tänker på mig gör mig väldigt tacksam, säger spanjoren till Öis hemsida.

Beas har tidigare varit bland annat ungdomsansvarig och scout för La Liga-klubben Malaga, innan han 2011 kom till Sverige. Han har även varit tränare i Skövde och Halmstad-klubben BK Astrio.

Öis sportchef Igor Krulj kommenterar tränarrekryteringen till klubbens hemsida:

- Miguel besitter en enorm kunskap och kompetens. Han kommer ju från början från Spanien men har varit i svensk elitfotboll under de senaste åren, i såväl Superettan som Allsvenskan. Miguel har en väldigt stark analytisk förmåga som kommer vara perfekt när han tar sig an rollen som assisterande tränare till Keith Millen tillsammans med Sören Börjesson.

Kontraktet med Beas är skriver över 2020, med en option på att förlänga ytterligare ett år.

Publicerad 2020-01-03 kl 14:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå