Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

KLART: Hallenius presenterad för Hammarby

Foto: Scanpix

Linus Hallenius, 25, är helt klar för Hammarby.

I dag presenterade klubben sin återvändande favorit.

– Det känns fantastiskt bra att ha honom här. Men vi ser det som en värvning på sikt, en så här stor värvning hade vi inte behövt göra enbart för denna höst, säger sportchefen Mats Jingblad.

Fotbollskanalen skrev i veckan att han skulle presenteras på onsdag eller torsdag.Så blev det: Linus Hallenius är en Hammarby-spelare igen. Anfallaren har kritat på för tre år i "Bajen".

Den återvändande målkungen slog igenom under sin kanonsäsong 2010 då han vann skytteligan i superettan med 18 mål, varav ett minnesvärt konstmål. Sedan dess har han spenderat tiden i Italien och Schweiz. Han anländer till Hammarby som Bosman och sportchefen Mats Jingblad ser Hallenius som en kugge i "Bajens" framtid.

– Linus är forward i toppklass i svensk fotboll med erfarenhet från spel i utomlands, och han är bara 25 år. Det känns fantastiskt bra att ha honom här. Men vi ser det som en värvning på sikt, en så här stor värvning hade vi inte behövt göra enbart för denna höst, säger han till klubbens hemsida.

Hammarby ligger trea med god marginal ner till fjärdeplatsen och någon större vikt för att säkra en allsvensk kvalplats eller direktplats ska inte ligga på hans axlar.

– Linus är heller inte fulltränad eftersom han spelade sin senaste match i maj och kommer hit direkt från sin semester, så han ska få tid på sig att bygga upp sig, att komma in i laget och i det fotbollsmässiga. Allt vi kan få ut av Linus i höst ser vi som en bonus, säger Jingblad.

Den senaste säsongen, i schweiziska Aarau, har det blivit mer än välbehövlig speltid. 25-åringen har gjort fem mål på 22 matcher.

Publicerad 2014-07-17 kl 16:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons