Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
26v

Klart: HIF värvar ivoriansk mittfältare

Helsingborg värvar ivorianen Thierry Zahui, som närmast kommer från Landskrona BoIS.
- Jag har hört talas om HIF, hur bra och stora de är så att komma hit är som att starta på en ny sida för mig, säger spelaren till klubbens hemsida.

Under onsdagseftermiddagen offentliggjorde Helsingborg värvningen av den 30-årige mittfältaren Thierry Zahui. Spelaren kommer närmast från Landskorna BoIS, men har även ett förflutet i grekiska Levadiakos och amerikanska Westchester Flames.

– Det känns jättebra. Jag har hört talas om HIF, hur bra och stora de är så att komma hit är som att starta på en ny sida för mig. Jag har hela tiden följt laget och sett matcherna. Man ser att det är ett ungt och hungrigt lag som spelar fantastiskt, säger Zahui.

Ivorianen är inplockad på ett korttidskontrakt som börjar gälla från den första juli till november 2018.

– Det är en talangfull spelare som kan användas i alla våra tre offensiva positioner och med sin erfarenhet hjälpa oss att nå de målsättningar vi har, säger HIF-tränaren Per-Ola Ljung.

Zahui, som egentligen var bunden till Landskrona till 2019, bröt sitt kontrakt i förtid tidigare i år efter en kontrovers med lagets tränare Agim Sopi.

– Han är inte i närheten av att vara fulltränad, sa Sopi till Skånesport i april.

– Bullshit. Det är någonting personligt. Nu vill han inte ha mig i laget av personliga skäl. Vi pratar inte med varandra. Han flyttade min plats i omklädningsrummet till en ny, intill papperskorgen, svarade Zahui då.

Zahui stod i fjol för 14 poäng på 30 matcher för Landskrona BoIS.

Publicerad 2018-06-13 kl 14:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons