Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Klart: Nanne Bergstrand tar över Hammarby: "En stor utmaning"

Nanne Bergstrand nobbade flera allsvenska lag.
I stället blir det Hammarby.
- Spelet som pågår bakom kulisserna är så bra att det är ett väldigt intressant jobb, säger han på dagens presskonferens.

Nanne Bergstrand blir ny tränare i Hammarby och Mats Jingblad sportchef. Kalmar FF:s förra coach hade flera allsvenska bud, men valde superettan och Bajen.

- Det har kommit förfrågningar men jag tackade ja till detta. Jag ser det som en stor utmaning. Jag lämnade Kalmar för att jag behövde en ny utmaning. Spelet som pågår bakom kulisserna är så bra att det är ett väldigt intressant jobb. Som förening har man en stor potential, säger Bergstrand som har skrivit på ett fyraårskontrakt.

Nanne Bergstrand och Mats Jingblad känner varandra väl efter att ha spelat tillsammans och gjort lumpen ihop. Nu ska duon föra upp Hammarby till allsvenskan.

- Det är enormt viktigt att vi måste tänka utifrån att skapa ett spel som kan fungera i allsvenskan, som vi kan bära med oss. Inte bara att tänka på att vinna superettan, säger Bergstrand.

Hur lång tid kan det ta att föra upp ett lag i allsvenskan?

- Förra gången tog det ett år. Nu vet jag inte. Det beror på hållbarheten på spelarna, hur friska de är. Kontinuitet i laguppställningarna blir en viktig faktor.

Mats Jingblad menar att det viktigaste är att så fort som möjligt se till att få spelartruppen på plats:

- Vi måste titta på nuvarande trupp, vilka förstärkningar som behövs och så vidare, säger han.

Publicerad 2013-11-06 kl 14:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons