POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Klart: Östers premiär flyttas till Borås - besviket på Degerfors: "Det är beklagligt"

Foto: Bildbyrån

Öster ville skjuta fram superettan-premiären mot Degerfors - men fick nej från motståndaren.
Nu är det klart att matchen istället spelas i Borås.
- Hade situationen varit omvänd hade vi ställt oss positiva till det. Det tycker vi är en självklarhet, säger Öster-ordföranden Jonas Karlsson till Fotbollskanalen.

Under onsdagen meddelade SvFF att matcher i allsvenskan och superettans två första omgångar kan komma att flyttas fram på grund av väderförhållandena som råder på många håll i landet.

Öster ville skjuta fram söndagens superettan-premiär mot Degerfors till en annan dag, men gästerna har varit fast bestämda i att man vill spela matchen på tänkt speldag.

- Vårt beslut är taget på sportsliga grunder. Vi vill spela på söndag och vi har förberett oss för det, sa sportchefen Patrik Werner till Smålandsposten.

I och med Degerfors besked tvingas Öster att flytta matchen till sin reservarena Borås Arena.

- Vi har försökt att träffa en uppgörelse med Degerfors och få matchen spelad vid en annan tidpunkt men det har inte Degerfors velat medverka till. Och vi tycker det är beklagligt att vi inte kan nå samförstånd utifrån de förutsättningarna som gäller för nuvarande klimatmässigt, säger Östers ordförande Jonas Karlsson till Fotbollskanalen.

Vad var det för alternativ som ni lade fram?
- Vi hade varit flexibla kring ett nytt speldatum, men då hade ju utgångspunkten varit att vi skulle spelat matchen som tänkt på vår hemmaarena. Och hade läget varit det omvända, om vi hade stått inför frågeställningen att medverka till att en match skulle flyttas så hade vi ställt oss positiva till det. Det tycker vi är en självklarhet.

Hur ser du på att Degerfors inte ville flytta matchen?
- Det är som jag uttryckte tidigare beklagligt. Både ur ett sportsligt och ett finansiellt perspektiv.

För Öster innebär det en ekonomisk smäll att flytta premiären.

- Det innebär ökade kostnader och försämrade intäkter. Det handlar om en finasiell försämring på cirka 300 000 kronor, säger Jonas Karlsson.

Publicerad 2018-03-29 kl 14:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto