Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Klart: Piñones-Arce tillbaka i Hammarby: "Ett väldigt spännande projekt"

Foto: Hammarbyfotboll.se

Hammarby fortsätter att värva.

Pablo Piñones-Arce återvänder till klubben.

- Jag ser väldigt mycket fram emot det här, säger han till föreningens hemsida.

Den 32-årige forwarden kommer närmast från Öster, som han bestämde sig för att lämna efter den gångna säsongen. Dels beroende på degraderingen till superettan, dels av familjeskäl eftersom Piñones-Arce har sin familj i Stockholm.

Fotbollskanalen.se har tidigare avslöjat att han varit i samtal med båda sina gamla klubbar BP och Hammarby, och nu har valet alltså fallit på en återkomst till det sistnämnda laget.

- Vi är mycket nöjda med att fått loss Pablo. Han är en duktig målskytt, och det är främst centralt i anfallet vi ser honom. Men han har även kapaciteten att spela i den släpande rollen, så det ger oss fler spelalternativ, säger sportchefen Mats Jingblad till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

- Vi bygger ett lag för framtiden och då är det bra att få in spelare med rutin. Flera av de spelare vi har tagit in nu är i 20-årsåldern och står i utveckling, och vi har ännu yngre spelare i truppen från våra egna led. Så vi behöver de här förebilderna som kan visa vägen för våra yngre spelare, och där passar Pablo väl in i den kravprofil vi har på en etablerad spelare i de främre regionerna av planen.

Piñones-Arce själv:

- Lika ledsen som jag var när jag lämnade Hammarby, lika glad är jag i dag. Det är ju Hammarby, och klubben är inne i ett spännande projekt som jag tror mycket på. Jag ser väldigt mycket fram emot det här.

I och med värvningen knyter de grönvita till sig en anfallare med dokumenterad förmåga att göra mål. Den gångna säsongen blev det nio stycken i allsvenskan och året dessförinnan, 2012, svarade Piñones-Arce för 18 stycken när BP tog klivet upp i allsvenskan.

Publicerad 2014-01-12 kl 20:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons