POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
1v

Klart: Västerås SK anlitar ny sportchef

Foto: Bildbyrån.

Robin Blommé blir ny sportchef i Västerås SK.
Det meddelade superettan-klubben under måndagen. 
- Jag kommer som alltid gå in med hela min själ, säger Blommé. 

Västerås SK föll i sista omgången mot Brage och blev därmed, som nykomling, tia i superettan. Nu meddelar föreningen att Robin Blommé, som tidigare var "players manager" tar över som ny sportchef i klubben från och med nästa år. 

Det känns väldigt bra att få en sportchef på plats och att det är Robin som kliver in. Det gör att vi behåller kontinuiteten, enklare kan ta tillvara erfarenheterna från årets arbete snabbare och ta den sportsliga verksamheten till en ny nivå inför nästa säsong, säger Ado Sadzak, sportsligt ansvarig i VSK Fotbolls styrelse, i en kommentar på föreningens hemsida. 

Blommé säger så här om sin nya tjänst:

Jag fick frågan och landade i att jag tror mig kunna tillföra mycket och och påverka klubben positivt. Jag kommer som alltid gå in med hela min själ, men har egentligen mer klubbens bästa för ögonen snarare än en personlig ingång i detta, säger han. 

Blommé kommer nu att få ansvar för hela föreningens sportsliga verksamhet, det vill säga även ansvar för akademin och ungdomslagen i klubben. 

- Vi professionaliserar organisationen ytterligare för att kunna ta nästa steg. Mitt huvudfokus kommer ligga på seniorlaget, men vi har stora potential i att utveckla samarbetet mellan senior- och akademiverksamheten och mellan akademin och ungdomsverksamheten, säger Blommé.

Blommé säger så här om det pågående truppbygget inför 2020:

Det är alltid ett stort pussel att lägga. Vi vill ha en bra balans som gör att vi kan få ut ännu bättre prestationer individuellt och kollektivt utifrån en tajtare budget. Vi kommer försöka bygga en trupp med en blandning av lokalt förankrade spelare, förstärkningar utifrån och några yngre förmågor med potential att utvecklas hos oss.

Publicerad 2019-11-04 kl 14:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå