Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
49v

Klubbarna var överens om Järdler - klausul fick förhandlingarna att stranda

Foto: Bildbyrån

Bråket kring Christian Järdler fortsätter. Värnamo ville att en klausul om att Öster inte skulle få värva några spelare från klubben med utgående kontrakt skulle med i avtalet - men det förkastades.
"Vi sitter bakbundna med en hel organisation som undrar vem som ska träna A-laget kommande säsong", skriver Värnamo nu på sin hemsida.

Bråket kring Christian Järdler blir bara rörigare och rörigare. I början av oktober avslöjade P4 Kronoberg att Öster var överens med Järdler om att han skulle bli ny huvudtränare i klubben. Värnamo gick i taket över det och såg det som "en fientlig handling".

Den 14 september förklarade Järdler för Värnamo att han vill bryta sitt kontrakt för kunna ta över Öster, vilket Värnamo anser är ett avtalsbrott. Riktlinjerna för tränar- och spelarkontrakt skiljer sig åt och rent juridiskt behöver inte Öster betala Värnamo något för Järdler, men däremot kan Järdler göra sig skyldig till kontraktsbrott om han säger upp sitt kontrakt i förtid. Då har Värnamo rätt till skadestånd av Järdler och vanligtvis blir det tränarens nya arbetsgivare (i det här fallet Öster) som sedan står för skadeståndskostnaden som en form av "övergångssumma".

Trots den upprörda stämningen så lyckades parterna enas, bara för att förhandlingarna skulle falla samman igen.

"IFK Värnamo och Östers IF var överens om ett avtal fram tills att rykten från säkra källor gjorde gällande att Christian Järdler hade för avsikt att ta med sig spelare från IFK Värnamos A-trupp 2017", skriver Värnamo på sin hemsida.

Värnamo tog då kontakt med Östers styrelsemedlem Fredrik Gustafson som sa att det inte fanns någon som helst avsikt att ta en enda spelare. IFK Värnamo ville då ha in en klausul om detta i avtalet.

"Klausulen gjorde gällande att Östers IF skulle kompensera IFK Värnamo med en viss summa för varje spelare med utgående kontrakt som lämnade IFK Värnamo för Östers IF, fram tills 1 april 2018. I klausulen undantogs Fredrik Lundgren, med anledning av hans bakgrund som tidigare Öster-spelare och boende i Växjö", skriver Värnamo.

Vidare skriver klubben att klausulen förkastades av Öster som i samband med det också lämnade förhandlingarna.

"Ett mycket märkligt beteende anser vi då man tidigare har avfärdat alla rykten gällande övergångar av spelare från IFK Värnamos A-trupp 2017. Har man muntligen sagt att man inte har för avsikt att ta någon spelare, vad hindrar då dem från att skriva in den klausulen."

Värnamo höll en stängd pressträff under måndagen där man ville ge sin syn på det som hänt. Klubben menar att man inte har något annat att förhålla sig än det kontrakt som finns med Järdler och att han kommer att träna laget 2018.

"Vi sitter bakbundna med en hel organisation som undrar vem som ska träna A-laget kommande säsong, varpå vi inte kan ge något annat svar än Christian Järdler."

Värnamo meddelar nu att man inte kommer att lämna några fler kommentarer i ärendet utan hänvisar till sitt juridiska ombud Bertil Stridh.

Christian Järdler har sedan tidigare kopplat in ett juridiskt ombud i form av Martin Klette.

"Där står vi nu. Till följd av att Christian Järdler har valt att ta in ett juridiskt ombud så har vi valt att göra det samma och har lämnat över ärendet till advokat Bertil Stridh. Det innebär att kommande kontakter kommer ske mellan Martin Klette och Bertil Stridh", skriver Värnamo.

Martin Klette har tidigare kritiserat Värnamos agerande.

- Det är rörigt på grund av att IFK Värnamo ändrat inställning och position vid ett flertal tillfällen, sa Klette i förra veckan till Fotbollskanalen.

Konfliktens nya skede beskriver Klette så här:

- Man anlitar väl inte ett juridiskt ombud om man klarar av att lösa något utan det. Så det här är en upptrappning. Christian gör bedömningen att det här kan bli en juridisk tvist. Den förbereder jag mig för nu, konstaterar det juridiska ombudet.

På vilket sätt har IFK Värnamo "ändrat inställning och position"?
- Det vill jag inte gå in på. Christian, Östers IF och IFK Värnamo har haft åtskilliga diskussioner. Då nöjer jag mig med att säga att mycket ändrats fram och tillbaka, och att det är en part som ändrat sig. Det är IFK Värnamo.

Läs hela Värnamos skrivelse på hemsidan här.

Publicerad 2017-11-06 kl 22:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons