Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Kommunen i krismöte om Ängelholm

Foto: SCANPIX

Ängelholms kommun har kallat till ett extrainsatt möte i dag.
På agendan står Ängelholms FF - superettalaget som rycker allt närmre en konkurs.

- Vi behöver hantera detta skyndsamt, och jag kommer att kalla till möte vid klockan 9. Det är semestertider så jag kommer bland annat jaga den tillförordnade kommundirektören och de som är ansvariga för sport och kultur, sade Lars Nyander (S), kommunstyrelsens ordförande i Ängelholm till Helsingborgs Dagblad i går kväll.

Det var i går som det först kom besked att Ängelholms FF ska försättas i konkurs. Detta sedan de långvariga ekonomiska problemen kuliminerat i och med att spelarna inte fått sin lön för juli månad, något som Fotbollskanalen var först att avslöja.

Men senare kom det nya besked från klubben; en konkursanmälan är ännu inte inskickad till tingsrätten. Först ska söndagens match mot Sirius spelas, för att inte spelarna ska begå kontraktsbrott.

- Sedan kommer killarna att gå in och ställa ett krav att lönen ska betalas ut. Kommer den inte att betalas ut i början av veckan lämnar de in en konkursansökan mot klubben, sade Ängelholms ordförande Sten-Inge Fredin till HD.

- Beroende på en dags försening av lönen sätter vi klubben i konkurs. Spelarna vill inte avvakta i 14 dagar som var vårt förslag till dess att transferfönstret stänger. Vi tycker att det är drastiskt och synd, det är mer en likviditetsfråga än en lönsamhetsfråga, sade Fredin.

Någon räddningsaktion från kommunen lär det dock inte vara tal om.

- Vi har haft mycket dialog med klubben, och sagt att vi inte går in för att sponsra en elitklubb. Det är skattepengar. Vi har varit tydliga med det från början, och det är klubben väl medveten om. Det kan inte ha kommit som en överraskning att vi inte stöttar en elitsatsning. Vi ger inga pengar till Rögle eller några andra elitsatsande lag mer än ett så kallat sponsorbidrag. Det har ÄFF fått. Vi kan inte gå in med mer, det är samma regler för alla, säger Lars Nyander.

Publicerad 2016-07-29 kl 09:07
SUPERETTAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER