POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
4v

Konate om beslutet att spela utan lön: "Jag kommer överleva"

Foto: Bildbyrån.

Pa Konate ska representera Jönköpings Södra.
Gratis.
- Jag känner att jag investerar i mig själv, säger vänsterbacken till Fotbollskanalen.

Pa Konate har hittat en ny klubb. Efter att ha varit klubblös i mer än ett halvår har vänsterbacken skrivit på för Jönköpings Södra i superettan. Kontraktet sträcker sig över den här säsongen. Men däremot kommer han inte att uppbära någon lön. 26-åringen ska spela gratis. Varför då?

- För det första har de inga pengar (skratt). Sedan, när jag har tittat på lagen i allsvenskan och superettan, så är Jönköpings Södra ett lag som jag hela tiden trott att mina egenskaper hade kunnat utmärka sig på ett väldigt bra sätt i. Det var det laget där jag kände "där kan jag spela", men sedan har de inte ekonomin och det accepterar jag, det är tuffa tider. Men jag känner att jag får mer tillbaka än vad pengar kan göra i dagsläget. Jag känner att jag investerar i mig själv i en klubb som jag tror kan ge mig jättemycket. För mig är det mycket viktigare än pengar i dagsläget, säger Konate till Fotbollskanalen.

Det är alltså ingen lön på hela säsongen?
- Precis.

Men du har pengar så du klarar dig?
- Absolut, annars hade jag inte tagit det beslutet (skratt). Jag kommer överleva och det kommer gå bra.

Det fanns ingenting från allsvenskan?
- Det fanns intresse från vissa klubbar, men jag känner att jag vill kunna spela direkt, kanske redan i helgen. Även om det är superettan känner jag att det kan vara en bra möjlighet i dag att spela här och jag tror att jag kan få ut väldigt mycket i den här klubben, oavsett vad ligan heter.

Hur kom det sig att det blev Jönköpings Södra?
- Med tanke på hur pandemin har varit, klubbarna har fått vänta hur de ska göra och ekonomin i vissa klubbar.. Jag har fått träna på vid sidan om och väntat på att hitta den rätta klubbadressen för mig själv och jag känner väl nu att i stället för att vänta och gå vid sidan om så ser jag det här som en möjlighet. Jag kommer till en klubb där jag definitivt känner att mina kvaliteter kan passa väldigt bra in, de kan få någonting bra från mig och jag kan få någonting bra från dem. Jag känner att det är ett bra val.

Du ser inte det här som en slutstation, även om du är glad just nu?
- Det gör jag inte. Jag tror det här kommer att ge mig väldigt stora möjligheter och det kommer någonting bra ur detta, det känner jag.

Men J-Södra var inte den enda klubben som visade intresse. I juli ville Trelleborg, som Konate höll igång med, knyta till sig honom. Det blev dock aldrig någonting med TFF.

- I första hand var det för att jag ville hålla igång i jakt på ett lag. Min ambition var inte att komma dit och skriva på ett kontrakt. Sedan, ju längre tiden gick, kanske de kände att de ville ta in en spelare som hade passat dem. Men jag kunde inte se att jag som fotbollsspelare, med det jag kan göra på planen, passade in där, oavsett om jag hade fått bättre betalt än vad jag får i Jönköpings Södra. Men det är inte så jag ser det. Jag vill komma till ett ställe där mina kvaliteter kan utmärka sig på ett bra sätt och det var det jag tittade på i första hand.

Pa Konate kan möjligen komma att göra debut för Jönköpings Södra redan i helgen. Förhoppningen är att han ska vara spelklar till mötet med Öster på lördag.

- Ja. Jag tror inte att det är klart ännu, men det är vad vi hoppas på.

Är du i matchform?
- Jag känner mig redo för att spela. Jag vill spela så fort som möjligt, jag vill spela redan till helgen. Men man får ta ett beslut med teamet. Man får se vad kroppen klarar av, man vill inte åka på någonting i onödan. Vi får vara smarta i det, annars känner jag mig redo att köra på.

Jönköpings Södra ligger på tolfteplats i superettan efter sex omgångar. Pa Konate har tidigare representerat klubbar som Malmö FF, Öster, Spal och Cincinnati.

Publicerad 2020-07-15 kl 15:22
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto