Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Konkurrenten: Avancemang till allsvenskan kan rädda Ängelholm

Gif Sundsvall och Åtvidaberg slåss med Ängelholm på planen. Men när ÄFF blöder ekonomiskt jublar inte klubbarna.
- Jag tycker att det är tråkigt, jättetråkigt, säger Åtvids ordförande Jan Svensson.

Ängelholm får stöd av konkurrenterna: ”Det ska avgöras på fotbollsplanen”
Ängelholms FF kallade till presskonferens under förmiddagen och meddelade att klubben var i ett ekonomiskt ohållbart läge – och att konkursen var nära. ÄFF toppar Superettan där de slåss med två övriga lag – Åtvidaberg och Gif Sundsvall – om direktplatserna till allsvenskan. Fotbollskanalen.se ringde konkurrenterna för att höra hur de reagerade på ÄFF:s prekära situation.

- Jag hade ingen aning om att det var så, jag visste inte om att de hade konkurshot över sig. Det är tufft idag att bedriva elitfotboll i Superettan., säger Jan Svensson, ordförande i Åtvidaberg.

Ni konkurrerar ju med dem om en plats i allsvenskan – hur reagerar man?
- Jag tycker att det är tråkigt, jättetråkigt. Att det är så duktiga sportsligt men inte lyckats hantera det ekonomiska.

Svensson har själv varit med om att sanera ekonomin i Åtvidaberg. Han pratar om det kniviga läget Superettan-klubbar befinner sig, speciellt när man som Åtvidaberg går upp och ner mellan de högsta divisionerna. Han menar att ett avancemang betyder mycket för ekonomin – och att det skulle kunna rädda Ängelholm.

- Om nu Ängelholm klarar av att gå upp i allsvenskan, då får de ju ett tillskott i kassan under nästa år. Kan de bara tillfälligt lösa det här, och inte förstöra alla pengar, då kan det ju gå.

Även hos Giffarna tog man emot beskedet om Ängelholms situation med vemod.

- Det låter ju bara tråkigt att det ska vara ett sådant tillstånd. Vi får hoppas att det ordnar till sig. Vi vill att det ska avgöras på fotbollsplanen. Vi tampas på planen och det är där vi ska vinna slaget. När det gäller den övriga driften så önskar vi bara varandra lycka till.

Publicerad 2011-09-20 kl 13:53
Annons
Annons
Annons