Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Konkursbo stämmer HIF: "Ser ingen annan lösning"

Superettan

Helsingborgs IF stäms av konkursboet för The Tivoli.
Enligt konkursboet har klubben inte betalat tillbaka skulder på över 100 000 kornor.
- Nu ser vi ingen annan lösning än att stämma HIF vid tingsrätten, säger konkursförvaltaren Anders Ripp till Helsingborgs Dagblad.

Foto: Bildbyrån/HIF.

Helsingborgs IF toppar superettan efter 24 omgångar och har två poäng ner till Falkenberg. Under sommaren förstärkte klubben med flera välbekanta namn som Rasmus Jönsson, Marcus Holgersson, Wanderson och inte minst landslagsspelaren Andreas Granqvist.

Men utanför planen har de ekonomiska bekymren hopat sig. För en vecka sedan meddelade klubben att man måste öka sina intäkter för att få ekonomin att gå ihop.

Nu hävdar också konkursboet för The Tivoli, bolaget som drev restaurangerna på Olympia fram till förra hösten, att Helsingborg IF är skyldiga dem pengar. Konkursboet menar att klubben har obetalda fakturor på 104 276 kronor.

ANNONS

- Vi har vid flera tillfällen påpekat för HIF att de står i skuld till oss och ska betala men det har de inte gjort, och nu ser vi ingen annan lösning än att stämma HIF vid tingsrätten, säger konkursförvaltaren Anders Ripp till Helsingborgs Dagblad.

Enligt HD, som tagit del av stämningsansökan, ska HIF bland annat inte betalat för en personalfest förra året där notan uppgick till 19 410 kronor.

Helsingborg är dock inte ense med konkursboet. HD skriver att det framgår av stämningsansökan att klubben och konkursboet hade ett möte i våras och då menade HIF att de fick stå för städkostnaden när restaurangen bytte ägare.

- Vi har precis fått stämningsansökan och är inte helt överens med det som konkursförvaltaren skriver. Så vi behöver gå igenom ärendet en gång till innan vi svarar tingsrätten, säger klubbens ordförande Krister Azelius.

ANNONS
Publicerad 2018-09-25 kl 15:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto