POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
2v

Kouakou efter galna slutet: "Sjuk känsla, det blir lite vilda västern"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Brage tryckte fram allt för flera mål, och räddades av kryssribban från att släppa in en kvittering.
När slutsignalen ljöd var det förtvivlade spelare på planen, men det byttes snabbt till glädje efter rätt resultat på annat håll.
- Så fort vi förmedlade det så var det glädjetårar och skrik och allting, säger Christian Kouakou till Fotbollskanalen.

Det blev en fullkomligt galen avslutning på superettan 2019. På Domnarsvallen tog Brage emot Västerås SK, och gick tidigt upp i en 2-0-ledning. I det läget hade Borlänge-laget en direktplats till allsvenskan. Men den skulle Varberg i slutändan lägga vantarna på.

Istället fick Brage duellera med J-Södra om en kvalplats. Jönköping hamnade i underläge mot BP men vände till en 2-1-ledning i andra halvlek, och allt talade för en seger. Det gjorde att Brage forcerade allt framåt på Domnarsvallen, i jakt efter fler mål. Ett mål till behövdes för Brage för att gå om J-Södra. Men med tio man skulle hemmalaget misslyckas. Men trots det blev det en vild glädje för Brage, i slutsekunderna kvitterade nämligen Brommapojkarna mot Jönköpings Södra.

- En lättnad, såklart. Det är en fantastisk känsla, jag skulle ljuga om jag sa något annat efter en sån här vinst. Där vi vinner men ändå har koll på de andra resultaten. Och sedan får vi reda på resultatet som ger oss kvalplatsen i det sista liksom. Det är en sjuk känsla, säger Brages skyttekung Christian Kouakou till Fotbollskanalen.

Anfallaren vittnar om den stora förvirring som rådde på Domnarsvallen.

- Jag blir utbytt där i 80:e, så jag har lite bättre koll än de som är kvar på planen. Sista kvarten får även jag reda på att vi behöver göra ett mål till, och vi har en man mindre också. Det spelar också in. Men vi går fram för det. Sedan när vi sitter på bänken så är det svårt att förmedla också till de som är på planen. När det är fem minuter kvar så försöker vi trycka upp vår målvakt också, på en hörna. Och det blir en andrasituation och vi spelar lite. Och sedan, från ingenstans så hör vi publiken skrika. Vi tror att de menar att vi ska framåt mer. Sedan får vi höra någon kille som skriker vid bänken att det står 2-2. Vi förstod först inte vad det var, så vi försökte få hela laget fram först. Sedan någon sekund senare säger vår tränare att vi ska jobba hem. Så det blir lite vilda västern där faktiskt. Det är en sjuk känsla, det går inte att beskriva.

Tror du att alla fattade att det var 2-2?
- Nej, nej. Det var inte det. Inte ens jag själv. Vi försökte att inte lyssna på publiken och titta på den telefon som vår ledare hade för att verkligen se att det var bekräftat. Och vi försökte gå ut till dem på planen och säga att det slutade 2-2, vi klarade det. Men det var många som låg ner på planen och var ledsna för att vi misslyckades. Så fort vi förmedlade det så var det glädjetårar och skrik och allting. Så det var fantastiskt.

Går det att tänka på ett scenario där ni hade släppt in ett mål i er vilda press framåt?
- De sköt ju i stolpen där också… (i 96:e minuten. reds. anm) Det kunde ha blivit kryss och då hade vi varit ledsna att vi gick framåt. Men sån är fotbollen, ibland behöver man tur och i dag var det våran tur.

Nu väntar kval till allsvenskan mot Kalmar FF för Brage.

- Vi får njuta i dag av matchen och i morgon analysera vad vi kan göra bättre. I och med att det kommer kanske att bli typ samma match i och med att det betyder så mycket. Men vi har stor respekt för Kalmar i och med att det är ett allsvenskt lag. Vi får förlita oss på våra tränare som kommer att analysera matchen och ge oss de direktiv som krävs för att vi ska vinna. Det ska bli kul, det är en ny möjlighet för oss, säger Christian Kouakou.

Tror du att det spelar någon roll att Kalmar har en dålig trend och ni ändå har vunnit er till en kvalplats?
- Både ja och nej. Det kan väl spela roll att vi har en bra trend och vunnit matcher och är med i toppen av superettan, och de i botten av allsvenskan. Samtidigt är det en ny match och de är mer erfarna när det kommer till såna här viktiga matcher tror jag. Så det kan spela roll också. Men allt kan hända. Det ska bli en bra möjlighet för oss att kunna vinna.

Trots det som väntar så tycker Christian Kouakou att laget ska få fira kvalplatsen.

- Det är klart att man ska få njuta lite och fira. Jag tror inte att någon innan säsongen hade trott att vi skulle hamna topp tre i superettan. Det vi har gjort hittills är fantastiskt, det är bara upp med bröstet och klappa varandra på axeln. Så vi ska absolut få fira och vara glada, i alla fall i dag tycker jag. Och kanske några timmar i morgon, men sedan är det fullt fokus på Kalmar. Så vi får inte fira allt för länge. Vi ska fira kvalplatsen men samtidigt ska vi göra allt för att vinna. I dag får vi njuta och i morgon börjar arbetet igen.

Det första kvalmötet med KFF spelas på Domnarsvallen på onsdag. Returen spelas i Kalmar nästa söndag.

Publicerad 2019-11-03 kl 20:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå