Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Krisande Ängelholm närmare elitlicens

Foto: Scanpix

Infälld: Ängelholms ordförande Sten-Inge Fredin.

Den krisande fotbollsklubben Ängelholm riskerar att bli av med sin elitlicens, och därmed sin plats i superettan. Men nu rapporteras pengar nödvändiga för att blidka licensnämnden vara på väg in genom utökad sponsring, skriver Helsingborgs Dagblad.

- Vi hade en likviditetssituation där vi i stort sett behövde få in fem miljoner. Av de miljonerna har det kommit in fyra och mer är på väg in, säger Ängelholms ordförande Sten-Inge Fredin till HD.

Extrapengarna innebär enligt Fredin att klubben får ett positivt eget kapital, vilket är en förutsättning för elitlicensen.

Ängelholm hade möte med Fotbollförbundets licensnämnd i fredags. Nämnden önskade få in fler uppgifter innan elitlicensen för 2015 kan utfärdas.

- Med det resultat vi har gjort så ser det positivt ut både 2014 och 2015. Sedan är det självfallet upp till nämnden att göra sin bedömning, men det skulle förvåna oss oerhört om de har en annan uppfattning än oss, säger Fredin.

ÄFF har gjort klart med tränare för nästa år. Huvudtränaren Joakim Persson stannar, liksom den assisterande tränaren Magnus Arvidsson. Martin Pringle, som kom in under hösten som oavlönad tränare, blir kvar - nu med lön, skriver HD.

 

Publicerad 2014-11-17 kl 06:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons