Kval allt närmare för Gais - föll tungt borta mot Öster

Avståndet upp till säker mark växer.
Efter en tung förlust borta mot Öster är Gais fortsatt fast på negativ kvalplats i superettan.

Omgångarna blir färre och Gais är i stort behov av poäng för att inte riskerar att åka ur eller behöva kvala för att behålla sin plats i superettan nästa år. Under söndagen väntade ett bortamöte med Östers IF på Visma Arena - vilket skulle visa sig bli en tuff uppgift för Göteborgslaget.

Gais var dock det bättre laget inledningsvis och var länge nära ett ledningsmål, bland annat hade Julius Lindberg ett skott i stolpen. Men strax före pausvilan var det Öster som tog ledningen. Gästerna fick en hörna som ÖIF kunde kontra på. Tatu Varmanen sprang sig fri och chippade läckert in 1-0 över en utrusande Mathias Karlsson i Gais-målet.

Gais tryckte på för en kvittering i andra halvlek men lyckades inte spräcka målnollan. Öster höll undan och vann till slut matchen med 1-0. Tre poäng som betyder att Växjölaget nu går upp på femte plats i superettan, fyra poäng bakom Helsingborg på den allsvenska kvalplatsen med två matcher kvar att spela.

För Gais innebär förlusten att laget är kvar på negativ kvalplats, fyra poäng före Vasalund på nedflyttningsplats och fyra poäng efter Västerås på säker mark.