Landskrona besegrade J-Södra - tar upp jakten om kvalplatsen

Landskrona tog en stabil 2-0-seger hemma mot Jönköpings Södra under tisdagen.
Därmed hakar de på Helsingborg i kampen om kvalplatsen till allsvenskan.

Tre viktiga poäng stod på spel mellan Landskrona och Jönköpings Södra under tisdagskvällen. Framför allt för Landskrona som var med i jakten om kvalplatsen till allsvenskan - och de skulle även dra det längsta strået i matchen.

Stortalangen Kevin Jensen gav hemmalaget ledningen i den 22:a minuten när han höll sig framme på en passning från Melker Heier och satte 1-0. Det resultatet stod sig sedan till den 83:e minuten då Linus Olsson gjorde 2-0 på framspelning av inhopparen Jacob Blixt.

Landskrona vann matchen med 2-0 och hakar därmed på Helsingborg i kampen om kvalplatsen till allsvenskan. Helsingborg har den för tillfället, genom 43 mål på 25 matcher, men Landskrona placerar sig tätt bakom på 41 poäng på 25 matcher. J-Södra, i sin tur, ligger efter matchen på åttondeplats i superettan med 33 poäng på 25 matcher.