Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Landskrona lämnar in polisanmälan - "SvFF kommer inte längre"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Landskrona har stängt av två spelare i väntan på en utredning om spelfusk.
Nu lämnar klubben in en polisanmälan.
- Vi anmäler händelsen där individer har försökt styra klubbens resultat, säger sportchefen Mats Aronsson till fotbollskanalen.se.

Landskrona Bois har beslutat att polisanmäla otillåten matchpåverkan och spel på några av klubbens matcher i år. Klubben har tagit beslutet efter samråd med Svenska Fotbollförbundet, som tillsammans med det europeiska fotbollförbundet Uefa är berett att medverka i polisutredningen.

- Vi har haft en dialog tillsammans med SvFF och Svenska Spel och då kommit fram till att förbundet inte kan ta detta längre. Därför måste vi polisanmäla händelsen. Misstankarna har stärkts, säger Mats Aronsson till fotbollskanalen.se.

Svenska Spel beslutade att stoppa spel på Landskronas matcher under resten av säsongen. Detta skedde sedan representanter för klubben kontaktat fotbollförbundets jurist på grund av att det förekommit märkliga spel på lagets förlustmatcher mot Falkenberg och Örebro tidigare i höstas.

- Vi har polisanmält händelsen till riksenheteten mot korruption därför att individer försökt styra klubbens resultat. Jag vill poängtera att vi inte har anmält någon inom klubben utan händelsen som sådan.

Landskrona stängde i förra veckan av två spelare sedan de misstänkts ha påverkat matchresultat. Något nytt gällande de avstängda spelarna finns inte att tillägga, säger Aronsson. Deras eventuella roll i det hela har ingenting med polisanmälan att göra.

- Misstankarna mot dem har inte stärkts, säger han till TT.

Samtidigt planerar Svenska Fotbollförbundet krafttag mot de uppgjorda matcherna genom en ny tjänst.

Nyligen meddelade Riksidrottsförbundet att man i samarbete med Svenska Spel valt att tillsätta en ny tjänst med specialinriktning på frågor kring uppgjorda matcher. Den svenska fotbollsorganisationen planerar nu att följa exemplet.

- Vi kommer att aktivera oss mer än vad vi har gjort tidigare. Jag tror att vi kommer att göra motsvarande insats på fotbollssidan, att ha särskilt dedicerat folk som kommer att ha det här som sin specialuppgift, säger Lars-Christer Olsson, ordförande i elitklubbarnas intresseorganisation Svensk Elitfotboll (SEF).

- Det här har spridits till Sverige på ett annat sätt än tidigare och man vore naiv om man trodde att Sverige skulle gå fri från den här farsoten.

Publicerad 2013-10-31 kl 16:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons