Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
10å

''Landskrona och Enköping är besvikelser''

Superettan står inför sitt avgörande. Inför säsongen tippade Peter Vougt Örgryte som etta och BK Häcken som tvåa. Just så är ställningen när bara två omgångar återstår.

- Häcken behöver fyra poäng till och det kommer de att greja. Örgryte vinner mot Väsby och klarar också av det. Håller ÖIS även i sista matchen blir det den ordningen jag tippade, säger Peter Vougt till FotbollDirekt.se.

Efter spel i Brage, Halmstad, VFP Leipzig, Häcken och Falkenberg avslutade Peter Vougt karriären för ett år sedan. De sex senaste säsongerna har Vougt spelat i Superettan, tre med Häcken och tre med Falkenberg. Det visade sig vara bra erfarenhet när han skulle tippa toppen av serien. Botten var det värre med. Som sista lag hade han nykomlingen Ängelholm som nu slåss om allsvenskt kval.

- Ängelholm har överraskat alla. De har en bra startelva, men erfarenhetsmässigt vet man att trupperna slits väldigt mycket i superettan. Jag trodde inte att Ängelholm hade bredden, men de har gjort det fantastiskt bra - väldigt imponerande, berömmer Vougt.

Ängelholm kommer dessutom före Skånerivalen Landskrona Bois som inför säsongen satsade på att ta sig tillbaka till allsvenskan. Nu är tränaren Anders Linderoths manskap nere på tionde plats.
- Jag trodde att Linderoth skulle få ordning på laget, men Bois har blivit den stora besvikelsen. Jag tippade dem som trea och trodde att de skulle vara med där uppe.

Längst ner i tabellen finns Degerfors, Enköping, LB07 och Jönköpings Södra.
- Det är en klar missräkning. Det känns konstigt att det har gått så dåligt för Enköping.

- Degerfors är en anrik förening och det vore tråkigt om de åkte ur. De har fortfarande en hyfsad chans att klara av det.

- Södra släppte in otroligt mycket mål förra året och hade blivit av med Patrik Elmander så jag trodde på förhand att de skulle åka ur.

Publicerad 2008-10-15 kl 11:19
Annons
Annons
Annons