Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Landskrona storstädar i truppen

Foto: Bildbyrån

Fredrik Svanbäck

Krislaget Landskrona BoIS klarade sig med nöd och näppe kvar i Superettan. Nu kan tolv stöttespelare få lämna laget.

- Vi måste anpassa kostymen. Det har inte gått så bra i år, det är klart att det får konsekvenser, säger BoIS sportchef Mats Aronsson till Helsingborgs Dagblad.

Landskrona BoIS har varit i hetluften under den gångna säsongen. Tråkigt för skåningarna är att den hetluften inte har handlat om spelet på planen utan om spelskandaler, missnöjda spelare och dålig ekonomi. Nu skriver Helsingsborgs Dagblad att flera av lagets stöttespelare inte kommer få förlängda kontrakt.

- Det känns som ett misslyckande. Dels för klubbens del, men även för min egen, säger Max Mölder till HD, en av de spelare som inte får förlängt kontrakt.

De spelare som inte får förlängt är Fredrik Olsson, Max Mölder, Fredrik Svanbäck, Mathias Andersson, Patrik Åström, Belvin Licina och Liridon Leci lämnar klubben. Dessutom sitter BoIS lagkapten Linus Lalmqvist och målvakten Niklas Uddenäs på utgående kontrakt. Alexander Nilsson och Tobias Malm, båda på lån från Malmö FF, ser ut att lämna klubben enligt HD.

Enligt spelarna som tidningen har pratat med beror utrensningen på bristande ekonomi.

- Vad jag har förstått så kommer inget av de utgående kontrakten förlängas. Men jag tror inte att jag hade velat vara med nästa år även om de erbjudit mig, säger mittfältaren Fredrik Svanbäck och ger tränarna Jörgen Pettersson och Rossi Eterovic en känga:

- Det har inte varit någon kontinuitet, spelare har åkt in och ut hela tiden och ingen trygghet. Ska man vara i toppen kan man inte gå runt på 26 spelare. Vissa spelare har fått fem–sex chanser och vissa har fått en eller två, det är lite orättvist.

BoIS sportchef Mats Aronsson vill inte bekräfta namnen men säger att flera spelare kommer få lämna och namnen på dem släpper klubben på måndag.

- Vi måste anpassa kostymen. Det har inte gått så bra i år, det är klart att det får konsekvenser, säger Aronsson till Helsingborgs Dagblad.

Publicerad 2013-11-16 kl 16:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons