Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
27v

Landskronas ekonomiska handlingsplan godkänd: "Får viss arbetsro nu"

Foto: Bildbyrån

Landskrona gick in i 2018 med ett negativt eget kapital - men har nu fått sin ekonomiska handlingsplan för att vända ekonomin godkänd av Licensnämnden.
-Det är klart att vi får en viss arbetsro nu, säger ordförande Urban Jansson i ett pressmeddelande.

När 2017 blev 2018 hade Landskrona Bois ett negativt eget kapital på 2,5 miljoner kronor. Som elitklubb måste man ha ett positivt eget kapital, och därför tvingades Landskrona lämna in en handlingsplan till Licensnämnden för att visa hur man ska få det egna kapitalet till positivt. Den handlingsplanen har nu godkänts av Licensnämnden.

Nu har Bois till årskiftet på sig att återställa det negativa egna kapitalet.

- Det är klart att vi får en viss arbetsro nu. Hade planen inte blivit godkänd så hade vi varit tvungna att visa ett positivt eget kapital i ett periodiserat bokslut den 31 augusti 2018. Det hade naturligtvis varit en oerhört tuff resa. Utmaningen att lyckas till den 31 december är tuff nog, säger ordförande Urban Jansson i ett pressmeddelande.

Jansson berättar vidare att klubben ska försöka skapa nya intäkter och att ha mer kostnadskontroll.

- Vi är igång med handlingsplanen där det är både visioner på lång sikt och snabba insatser som kombineras. Exempelvis körde vi igång tjejfotboll tillsammans med IK Wormo den 3 maj och är nu en förening för alla ungdomar i kommunen. Flickfotboll är pusselbit i en långsiktig satsning på att hitta tillbaka till en riktigt stark barn- och ungdomsorganisation. Vi har ett par projekt i uppstartsfas när det gäller samhällsengagemanget som vi hoppas gör oss attraktivare för nya och befintliga samarbetspartners redan 2018, säger han.

Landskrona är nykomling i superettan efter att i fjol gått upp från division 1 södra.

Publicerad 2018-05-09 kl 21:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons