Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Landskronas storsponsor och styrelseledamot om köpta medlemskapen: "Har ingen baktanke med det här"

Fotbollskanalen kunde tidigare i dag avslöja att styrelseledamoten och storsponsorn Peter Condrup har köpt 250 medlemskap i Landskrona Bois inför årsmötet.
Själv menar han att det var ett förslag från klubben för att ge tillbaka för en gåva.
- Det har absolut inget att göra med att man ska styra klubben eller så som jag sett att vissa skrivit. Det är bara pinsamt, säger Condrup till Fotbollskanalen.

I höstas gick Landskrona Bois upp i superettan efter flera år i division 1, men därefter har den klassiska klubben skakats av ideliga maktkamper. Tidigare i dag kunde Fotbollskanalen avslöja att styrelseledamoten och sponsorn Peter Condrup köpt upp 250 stycken medlemskap i klubben innan jul.

- Han har tecknat och betalat för 250 personer. Var de är anställda vet vi formellt inte, sade Gabriel Munck, som är ordförande men som kliver av vid årsmötet, tidigare i dag till Fotbollskanalen.

- Vårt medlemsantal kommer att framgå av vår årsredovisning som kommer i veckan och där har medlemsantalet ökat markant varav huvuddelen är 250 stycken som betalats sent och samtidigt av styrelsemedlemmen Peter Condrup.

ANNONS

För Fotbollskanalen ger Peter Condrup sin syn på saken:

- Det är inget konstigt alls. Bois var skyldiga mig 200 000 kronor privat, och så frågade de mig om mig om vi kunde göra en deal, för de ville få ett bättre resultat. De frågade om de kunde ta 100 000 år 2017 och 100 000 år 2018, och för att jag skulle få något för det skulle jag få medlemskort. Det är bara så det går till. Det är inte så att de skulle komma och rösta eller något, det var för att Bois skulle bli av med en skuld på 100 000 2017 och 100 000 2018. Rent privata pengar, alltihop, inget som har med något företag att göra, säger Condrup.

Varför valde ni just den lösningen, att du skulle få en massa medlemskap att dela ut?
- Det var ett förslag från Landskrona Bois att jag skulle ge det till mina anställda som julklapp. Det var Landskrona Bois som tyckte att det skulle bli en fin grej, att de skulle få in lite fler medlemmar. Sedan hoppas de att de ska fortsätta köpa medlemskap även fortsatt, att det ska vara en glädje med det. Nu har det blivit precis tvärtom. Det är något av det värsta jag har varit med om. 

ANNONS

Det är alltså dina anställda som fått de här medlemskapen?
- Nu har det blivit så jobbigt att jag inte har delat ut dem. Jag fick dem inte i mellandagarna och jag bokade dem i december. Men det har absolut inget att göra med att man ska styra klubben eller så som jag sett att vissa skrivit. Det är bara pinsamt.

Kan du förstå att tajmingen gör att det här ser misstänksamt ut?
- Det är klart att det alltid är så när man gör något, det finns alltid för- och nackdelar. Men jag har ingen baktanke med det här. Hade det varit så hade jag gjort det på ett helt annat sätt.

Hur har det mottagits av de anställda att få medlemskap i Bois?
- Jag har inte delat ut dem på grund av detta jävla väsen. Det enda jag har gjort är att rädda Bois med 100 000 kronor. Det är det som är tråkigt , att det blir så här. Men det är så här när de vill ha bort någon, då letar man hela tiden efter en nål i en höstack för att ställa till problem. Så är det. Jag gör det bästa för klubben och älskar Landskrona Bois. Jag har bara ett mål: att det ska gå så bra som möjligt för Landskrona Bois. Allt annat är helt ointressant.

ANNONS

Turerna i Landskrona

December 2015: Agim Sopi presenteras som ny huvudtränare för Landskrona Bois.

November 2016: Jonas Thern och Håkan Svensson kliver in i Bois ledarstab. Samtidigt står det klart att assisterande tränaren Billy Magnusson lämnar klubben, trots en tidigare överenskommelse om att han skulle fortsätta och att Agim Sopi ville ha kvar Magnusson. Mikael Hjelte, ordförande i Landskronas fotbollsutskott, hoppar i missnöje med klubbens agerande av sitt uppdrag.

April 2017: Jonas Thern lämnar klubben, efter en schism med ledningen.

November 2017: Landskrona Bois tar steget upp i superettan.

November 2017: Issa Manglind tar över som ny sportchef för Landskrona Bois.

December 2017: Agim Sopi ryktas vara på väg bort från klubben, efter att en konflikt med ledningen i klubben uppstått. Inblandade parter dementerar.

December 2017: Peter Swärdh presenteras som ny sportchef för Landskrona Bois, på ett treårskontrakt.

Januari 2018: Bois bekräftar att det funnits olika åsikter om Agim Sopis vara ellet inte vara.

Februari 2018: Fotbollskanalen kan avslöja att Peter Condrup köpt 250 medlemskap till sina anställda inför klubbens årsmöte.

Publicerad 2018-02-19 kl 09:55
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto