POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
14v

Lasse Nilsson lägger av: "Haft väldigt ont i kroppen"

Foto: Bildbyrån

Lasse Nilsson slutar med fotbollen.
Efter att Norrby höll sig kvar i superettan kom beskedet att 36-åringen lägger skorna på hyllan.
- Jag kände nog det rätt tidigt i år, säger han till Fotbollskanalen.

Efter förra säsongen lämnade Lasse Nilsson Elfsborg. Några månader senare skrev han på för en annan klubb i Borås, Norrby, där han har spelat den senaste säsongen.

På lördagen spelade Nilsson, som hunnit bli 36 år, från start för Norrby borta mot Jönköpings Södra. Inför matchen var det osäkert om Norrby skulle klara sig kvar i superettan, men efter matchen stod det klart att Norrby spelar i serien även nästa säsong.

Efter matchen kom beskedet att anfallaren slutar med fotbollen.

"En lång och framgångsrik karriär är nu till ända. Dagens match mot J-Södra blev hans sista på elitnivå. Vi vill därmed på att tacka Lasse Nilsson för att han valde att avsluta karriären i Norrby IF", skrev Norrby på sin hemsida.

Nilsson själv berättar att beskedet att lägga av kändes skönt efter att Norrby säkrat kontraktet.

- Jag är otroligt glad och lättad efter en tuff säsong. Jag har haft väldigt ont i kroppen och inte kunnat träna som jag har velat. Trots de förutsättningar som är så klarar vi att hålla oss kvar i superettan. Jag har sagt det innan men det är en jävla bedrift, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Nu är inte jag i den kategorin, men alla andra spelare har jobb vid sidan om och möter professionella, heltidsanställda spelare, varje vecka. Det har varit ett bra år för mig, rent inspirationsmässigt. Det har varit roligt att komma till träningen och se killar som knegar hela dagarna och sedan kommer till träningen. De älskar fotboll och det var det jag hoppades att få ut av det här året, att man får lämna fotbollen med ett leende.

Hur kommer det sig att du tagit beslutet att lägga av?
- Tankarna fanns där redan förra året. Jag kände att antingen får kroppen säga ifrån eller så vill jag välja själv. Det var ingen annan som skulle säga åt mig när eller hur jag skulle sluta. Jag valde att hoppa på det här och jag tycker att Norrby har något fint på gång. Man känner att Norrby har något bra, fint och stort på gång. Om jag kan vara med och hjälpa till lite grann för att de ska kunna göra en satsning för framtiden, att bli en elitförening på riktigt, då vill jag göra det. Personligen fick jag chansen att lämna fotbollen med ett leende.

Under årets säsong har Nilsson haft svårt att träna för fullt. På frågan om det är kroppen som sätter stopp för fortsatt spel svarar han:

- Ja, jag kände nog det rätt tidigt i år. Skillnaden mot förra året var att jag inte spelade så mycket och kände mig het då. Jag kom in och avgjorde en del matcher. Men att spela 90-minuters matcher vecka ut och vecka in, jag var inte säker på att jag skulle klara av det. Och jag fick beskedet ganska tidigt att kroppen inte pallade det. Det var tråkigt men något jag haft med i beräkningarna. Nu är det bara lättnad att vi höll oss kvar och att Norrby kan fortsätta sin satsning. Jag är glad för min egen skull att det blev ett bra avslut och att jag verkligen känner att jag är klar med det här.

Nilsson kommer ursprungligen från Borlänge, men har bott i Borås under en längre tid. När han nu slutar med fotbollen ska han spendera tid med familjen.

- Jag blir kvar i Borås. Jag har lite olika projekt i rullning. Det kommer bli en tid framöver där jag bara fokuserar på min familj, framförallt med mina barn och spenderar tid med dem. Vi får se om jag börjar klättra på väggarna efter en månad eller ett år, det får vi se. Det kommer bli på mina villkor i alla fall.

Om Nilsson återvänder till en roll inom fotbollen i framtiden återstår att se.

- Nu handlar det först och främst om att få vara ifrån fotbollen ett tag. Sedan är det möjligt att jag hittar tillbaka och jag kommer säkert ha en tå med någonstans. Men jag behöver lite avstånd till den dagliga verksamheten och vila både kropp och huvud. Vi får se hur lång tid det tar innan jag tröttnar på det, men jag ser fram emot kommande tid, säger han.

Under årets säsong noterades Nilsson för ett mål på 22 matcher i superettan. I allsvenska sammanhang har 36-åringen svarat för 43 mål och 16 assist på 150 matcher.

Publicerad 2018-11-10 kl 20:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå