Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
49v

Liverstam lämnar HBK: "Inget lätt beslut"

Foto: Bildbyrån.

Halmstads BK tappar lagkaptenen Fredrik Liverstam till nästa säsong. Han väljer att bryta sitt kontrakt med den nyblivna superettan-klubben. 
- Det är ett beslut som har vuxit fram de senaste veckorna, säger han till Kvällsposten. 

Fredrik Liverstam anslöt till Halmstads BK 2013 och har sedan dess varit mer eller mindre bofast i föreningens backlinje. Han har vid två tillfällen varit med och tagit upp klubben till allsvenskan, men följer den här gången inte med ner till superettan. 

29-åringen hade en klausul inskriven i kontraktet, där han hade möjlighet att bryta, om klubben åkte ner till superettan. Det valde han att utnyttja. 

– Det är ett beslut som har vuxit fram de senaste veckorna. Jag har tänkt väldigt mycket. Det är ett tufft beslut eftersom jag har haft en väldigt fin tid i Halmstad och jag har varit i föreningen i fem år. Det var inget lätt beslut att ta, men det känns rätt, säger han till Kvällsposten. 

Han lämnar däremot inte på grund av att laget åkte ur - i stället för att han vill ha en ny utmaning i karriären. 

- Det är ingen degraderingsfråga egentligen. Vi har trillat ur innan och man har varit med på resan att gå upp igen. Men jag behöver göra någonting nytt efter fem år så därför känns detta som rätt beslut.

Liverstam har däremot ännu inte gjort klart med en ny klubb.

– Jag har inte gjort klart med en ny klubb. Jag har inte tittat så mycket heller. Som jag sa så har jag funderat i några veckor och jag har inte kollat marknaden, säger Liverstam till tidningen.

HBK har sedan tidigare förstärkt backlinjen med Peter Larsson, som återvände till Halmstad efter ett par år i Helsingborg och i Köpenhamn. 

Publicerad 2017-11-28 kl 12:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons