Livsviktig Umeå-seger - rysare väntar i bottenstriden

Bajram Ajetis mål i den nionde minuten räckte.
Umeå tog en livsviktig seger mot Gif Sundsvall - och gav sig själva chansen att hänga kvar i superettan.

Superettans 27:e omgång avslutades under måndagskvällen när Umeå tog emot Gif Sundsvall. Och hemmalaget fick en smakstart på matchen när Bajram Ajeti gjorde 1-0 redan efter nio minuters spel. Ajeti tog emot bollen inne i straffområdet efter ett inspel från Emmanuel Yeboah, höll undan sin försvarare och tryckte in 1-0.

Underläge för Giffarna i paus.

Gästerna gjorde vad de kunde i den andra halvleken för att få till en kvittering – och de var nära. Bland annat träffade Jamie Hopcutt målställningen och i matchens absoluta slutskede fick Oliver Berg på en kalasträff i utkanten av straffområdet. Avslutet? Klockrent i stolpen.

Umeå höll således undan och vann mötet med 1-0.

Segern var livsviktig för nästjumbon Umeå som nu "bara" är tre poäng bakom AFC Eskilstuna som i nuläget har den sista kvalplatsen. Upp till säker mark har Umeå ytterligare en poäng.

Umeå ställs härnäst mot Norrby som står på 28 poäng (Umeå står på 25). Därefter väntar Västerås innan laget ställs mot Öis på bortaplan i den sista omgången.

Tabellfemman Giffarna står på 40 poäng med tre omgångar kvar och kan nu bli fyra som bäst.