Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Ljungskile tror på allsvenskan: "Bara vinst som gäller"

Foto: SCANPIX

Tor-Arne Fredheim, tränare Ljungskile SK

Ljungskile jagar en allsvensk plats.
Tränaren Tor-Arne Fredheim tror att det ska gå.
- Bara vinst som gäller, säger han till Bohuslänningen.

 

Den sista omgången i superettan blir hyperintressant. Tre klubbar gör upp om två direktplatser och även om Ljungskile har det sämsta utgångsläget räcker det med att slå Varberg, så länge inte Hammarby också vinner sin match mot J Södra.

– De tidigare matcherna har vi spelat före våra motståndare. Vi har hanterat den pressen fantastiskt bra. Den här matchen är lättare på så sätt att det bara är vinst som gäller. Vi behöver egentligen inte tänka på de andra matcherna, säger tränaren Tor-Arne Fredheim till Bohuslänningen.

Han pekar på sin egen erfarenhet från spelartiden som ett bra verktyg att använda i nervösa och avgörande lägen. Pressade upp- och nedflyttningsstrider är ingenting nytt för Fredheim.

– Jag har en del rutin och tycker det är roligt. Som ledare vet jag ungefär hur spelarna känner, eftersom jag själv varit i deras situation. I min roll som ledare har jag lärt mig att justera vissa problemlösningar som sker, både kring laget i sig och när man befinner sig i en situation med de sista matcherna av en säsong som man gör nu. Jag vet ungefär hur jag ska coacha och har ett lugn på ett annat sätt nu än jag hade i början av min coachkarriär, när jag var lite för passiv. Man får inte bli det, utan man måste våga attackera även i försvarsspelet och ha modet kvar hela tiden.

– Det är två lag till som måste prestera. För Sundsvall räcker det ju med oavgjort, men de möter Landskrona som måste vinna. Hammarby måste vinna för att säkra det på egen hand. Det blir inte lätt mot Jönköping som kan spela ut och är klar fyra i serien.

Publicerad 2014-11-02 kl 10:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons