Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Ljungskiles påstående - förbund och TV vill gynna Hammarby: "Konspirationsteorier"

Foto: Scanpix.

Superettan kliver in i sitt avgörande skede. Då anklagar Ljungskile TV4 och fotbollförbundet för att medvetet försöka gynna Hammarby och Sundsvall i toppstriden.
- Den konspirationsteorin får högsta betyg, säger Mats Jingblad till Sportbladet.

Med tre omgångar kvar av superettan är det oerhört jämnt mellan seriens tre högst placerade lag, som gör upp med varandra om två direktplatser till allsvenskan. Hammarby och Gif Sundsvall ligger på 54 poäng vardera, medan Ljungskile lurar en poäng där bakom.

På fredagskvällen tar sig den sistnämnda klubben an Husqvarna på hemmaplan, medan de övriga konkurrenterna vilar till måndag respektive tisdag innan det är dags för dem att spela sina matcher. Ljungskiles manager Tor-Arne Fredheim gillar inte upplägget, som enligt honom leder till sportsliga orättvisor.

– Spelprogrammet lades för en månad sedan. Tre av de fyra sista omgångarna kan Hammarby och Sundsvall spela på vårt resultat, säger Fredheim till Sportbladet.

Han fortsätter:

– Jag förstår att fotbolls-Sverige drömmer om att få upp Hammarby i allsvenskan. Det gör jag också givetvis. Det behövs, de skulle öka publiksnittet i hela serien. Det är inte många som vill prata om oss som uppstickaren när alla vet att Gif Sundsvall har haft sitt lag intakt i flera år och är såpass kompetenta. Då vill de skuffa undan oss innan. Då blir det lugnt för Hammarby. Därför sätter de oss att spela på fredagar, så kan Hammarby och Gif Sundsvall spela på vårt resultat.

Vilka är "de"?
– Det är tv som styr. Men vi tar det med ett leende och kör på. Gör vi vårt sätter vi press på motståndaren, säger Tor-Arne Fredheim.

Hammarbys sportchef Mats Jingblad ger inte mycket för påståendena. Han pekar på att klubbarna växeldragit under säsongen, och att de turats om att kliva in först i varje omgång. Han framhåller även att alla superettans lag har samma avsparkstid i den avslutande och 30:e omgången, som går av stapeln söndagen 2 oktober klockan 15.00.

Han tycker inte att Tor-Arne Fredheims teori håller.

– Jag tror inte på den men som konspirationsteori betraktad är den bra, säger Jingblad till Sportbladet.

Publicerad 2014-10-17 kl 08:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons