Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Löfquist på väg mot ny klubb: ”Klart inom snar framtid”

Foto: Scanpix

Han är inte tillräckligt eftertraktad för Allsvenskan, utan det lär bli utomlands eller Superettan när David Löfquist ska bestämma ny klubbadress efter några svåra år.

David Löfquist kom tillbaka till Mjällby AIF inför 2014. Det fanns förhoppningar om att tvåårskontraktet skulle innebära två Allsvenska säsonger, men istället har det blivit två raka nedflyttningar.

- Det har varit två tunga säsonger med Mjällby, som lag och som förening, men samtidigt känner jag själv att jag har haft en annorlunda roll vilket har gjort min poängskörd har inte varit som den var när jag lämnade Mjällby senast. Det var två år utomlands med dåligt med speltid, och jag känner att jag har tagit igen de två åren i Mjällby, att jag är på rätt håll. Jag är jävligt sugen på att spela fotboll.

Just nu är Löfquist, 30 år i augusti, klubblös efter att kontraktet gått ut. Det kan dock vara något på gång, då det funnits intresse både utomlands och från Superettan.

- Det kommer väl bli något klart inom en snart framtid.

- Inom Sverige har det varit lite Superettanklubbar, men det har inte varit något direkt konkret från Allsvenskan. Det känns tyvärr inte som att de Allsvenska klubbarna vågar köra med mig.

Löfquist fick i november uppmärksamhet när han på Instagram publicerade ett humoristisk kontaktannons till potentiellt intresserade klubbar med orden ”Skynda fynda, finns bara en kvar!”. 

När Löfquist kom tillbaka till Sverige hade han två erbjudanden att ta ställning till, ett från Mjällby AIF och ett från Kalmar FF.

- Varför jag kom hem till Sverige var för att få igång karriären igen. Mjällby och Kalmar var då två jämbördiga lag, och Mjällby var en klubb jag hade varit i innan. Jag visste vad jag skulle få, även om det inte blev som jag hade tänkte mig. På sätt hade det kanske varit bättre att gå till i Kalmar, men så resonerade jag inte. Det är lätt att vara efterklok, men det är ingenting jag ångrar idag. 

Publicerad 2016-02-18 kl 18:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons