Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Lyckorus i Syrianska: Vill skrika ut min lycka

Det är fest i Södertälje och bland Syrianskafans välrden över.
-Det är en otrolig glädje i dag. Syrianska är som en familj och framgången att nå allsvenskan har vi nått med lidelse och passion, säger Abgar Barsom, den svensk-syrianske mittfältaren som kom till klubben tidigare i år.

Tillfälliga läktare hade rests på Vilundavallen för att klara den förväntade publikanstormningen. Över 3 000 Syrianskafans hade tagit sig till Upplands Väsby för att heja fram sitt älskade lag till allsvenskan. Allt som behövdes för att säkra avancemang var en poäng mot det redan nedflyttningsklara hemmalaget.

Men hemmalaget skapade inga chanser. Bäst koll på fötterna i det snorhala gräset hade bortalagets Yussuf Saleh, som åstadkom ett mäktigt jubel när han gick omkull i straffområdet i 23:e minuten. Strax därpå förvandlades läktarna till ett hav av rött och gult när Peter Ijeh rullade in straffen vid målvaktens högra stolpe.

Drygt tio minuter senare gjorde Ijeh sitt 17:e mål för säsongen, framnickad av Saleh.
-Vi ville döda matchen så fort som möjligt, sade skyttekungen Ijeh som efter matchen hamnade i centrum av det stora puss- och kramkalas som uppstod när glädjeberusade fans stormade planen för att hylla sina hjältar.

Men om Syrianska blir den 33-årige nigerianens tredje allsvenska klubb efter vistelserna i Malmö FF och IFK Göteborg, ville Ijeh inte svara på denna magiska afton.

Yussuf Saleh krönte sin och lagets stora kväll genom sitt 3-0-mål tidigt i andra halvlek. Syrianskas fans - som så sent som 1999 hejade fram sitt lag i division tre - kunde börja tänka på inköp av det allsvenska säsongskortet 2011.

Gång på gång har Syrianska visat sig vara en nykomling som inte nöjer sig med att hålla sig kvar. Men det är skillnad mellan att avancera till trean, tvåan, ettan och upp i superettan - och att slåss med lagen högst upp.
-Just nu vill vi bara glädjas över det största som har hänt någonsin. Det här är så stort för det syrianska folket runt om i världen. Jag har gråtit och skrikit ut min lycka, säger Syrianskas tränare Özcan Melkemichel.

Klubbledningen lär emellertid snart påbörja sitt arbete för att slippa dela Assyriskas öde. Södertäljekonkurrenten gick upp i allsvenskan 2004, men vistelsen blev ettårig.
-Vi har bra organisation och ett väldigt bra spelarmaterial som grund, men det behövs självklart förstärkningar.

På tränarens önskelista finns bland andra Louay Chanko och Sharbel Touma, nu i Ålborg respektive Djurgården, men båda med ett förflutet i Syrianska. Tack vare att Syrianska, i och med lördagens resultat, vann superettan före IFK Norrköping kan laget inkassera 1,5 miljoner kronor till klubbkassan.

TT

Publicerad 2010-10-27 kl 11:19
Annons
Annons
Annons