Magiska VSK-minuter sänkte serieledarna

Inte en seger på sex omgångar för Västerås SK.
Mot serieledande Landskrona bröts den tunga sviten.

Superettans serieledare Landskrona åkte under söndagen till Västerås för bortamöte med VSK. Två lag som kämpar i varsin del av tabellen. Det var även anfallaren Erik Björndahls, som anslutit på lån från Örebro, debut i Västerås-tröjan.

Och det började bra för VSK som redan efter knappa kvarten kunde ta ledningen genom Simon Johansson. Dock kunde gästernas Robin Hofsö kvittera innan paus.

Men några magiska minuter från VSK skulle bana väg för en tung seger. I den 54:e minuten spelade Björndahl fram Johansson som tryckte in sitt andra för kvällen. Och bara ett par minuter höll sig Filip Tronet framme och gjorde 3-1 – framspelad av Simon Gefvert.

Landskrona tryckte på, men lyckades in få till en reducering. Matchen slutade 3-1, vilket innebär att VSK kliver upp på tionde plats, fyra poäng ner till Vasalund på negativ kvalplats. Eftersom Norrby spelade lika mot Falkenberg behåller Landskrona serieledningen.

Detta var Västerås första seger på sex matcher. Senast var den 24 maj, där de vann borta mot trelleborg med 0-1.