Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN
39v

Majstorovic: ”Inte många klubbar i Sverige som är så intressanta”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

STOCKHOLM. Daniel Majstorovic är tillbaka i svensk fotboll.
BP:s nya sportchef lockades av klubbens satsning på att etablera sig i allsvenskan.
- Ser man till klubbar i Sverige i dag skulle jag säga att det inte är många som är så pass intressanta, säger Majstorovic.

Daniel Majstorovic kom fram som junior i Brommapojkarna och gjorde för A-laget 34 matcher 1996-1997. Nu är den tidigare landslagsbacken tillbaka i klubben – som sportchef.

- Jag är självklart väldigt glad och tacksam att vara tillbaka i Sverige efter min tid utomlands som jag har haft nu med ett år i Grekland med AEK Aten. Jag är ännu gladare över att vara tillbaka i BP, där jag började min resa en gång i tiden. Det känns väldigt bra att vara tillbaka, säger Majstorovic.

I samband med att Majstorovic presenterades sjösatte BP strategiplanen ”BP 2.0 – 2020”. Ett projekt med målet att göra klubben till etablerade i allsvenskan. Den nya sportchefen menar att förutsättningarna finns för att lyckas med det.

- BP är ett starkt varumärke, Europas största fotbollsförening sett till medlemmarna som finns. Det jag kände efter våra första möten med den strategiplan som finns, BP 2.0 2020, så var det ett projekt som jag verkligen kände att jag ville hoppa på. Det känns inspirerande att vara en del i den processen. Att tillsammans med alla andra bygga upp det här till något riktigt spännande. Och med en långsiktig plan att uppnå våra mål, säger Majstorovic.

- Ser man till klubbar i Sverige i dag skulle jag säga att det inte är många som är så pass intressanta. Jag tror att med de förutsättningar som Brommapojkarna har och har haft under en lång tid så kände jag definitivt att det här är ett intressant projekt och en möjlighet att få vara delaktig i något spännande.

Det var i september som det stod klart att Daniel Majstorovic skulle lämna sin roll som sportchef i AEK Aten.

- Det var många aspekter som spelade in där. Jag hade ett kontrakt på två år, ett plus ett år. Det fanns en öppning från båda parter att kunna bryta avtalet. Sportsligt uppnådde vi definitivt framgångar med en andraplacering och till Europa-spel efter sju år. Så det kändes väldigt bra, men det var andra praktiska bitar som inte var på den nivån så jag kände att det var värt att fortsätta. Sedan har jag även min familj som var kvar i Sverige så det var också en viktig aspekt att ta hänsyn till, säger den tidigare landslagsbacken.

Innan det blev klart med BP kopplades Majstorovic ihop med bland annat Wolverhampton. Och tankarna fanns på att vara kvar utomlands.

- Det är klart att den chansen fanns. Det fanns ett par alternativ i bilden. Men för mig handlade det om att komma hem och landa och framförallt komma hem till familjen.

- Det fanns andra alternativ, men BP var det som var mest intressant.

Under sin spelarkarriär har Majstorovic samlat på sig erfarenhet från klubbar som Malmö FF, Twente, Basel, AEK Aten, Celtic och AIK. Efter spelarkarriären har han både varit agent och sportchef. Nu ska 40-åringen ta med sig sina erfarenheter in i sin nya roll.

- Man har varit där som fotbollsspelare på högsta nivå. Efter min tid som fotbollsspelare gick jag in i agentsvängen en tur, sedan har jag varit på en hög nivå i en stark klubb i Europa där jag tror att jag har fått helheten både som sportchef och på agentsidan. Jag tror att man kan få en helhetsbild av alla aspekter, säger Majstorovic.

Daniel Majstorovic återförenas i BP med sin tidigare landslagskollega och vän Olof Mellberg.

Hur viktigt har det varit för dig att Olof är här sedan tidigare och hur mycket har ni pratat innan du bestämde dig?
- Det är klart att vi har väldigt stark kontakt och jag har följt BP väldigt noggrant under resan sedan de tog över, självklart. Men det är absolut ingenting som har spelat in i beslutet. Jag tror mer bara att det blir en extra krydda och en extra dynamik i och med att vi känner varandra väldigt bra. Och vad Olof och ”Vali” (Azrudin Valentic, assisterande tränare) har gjort i föreningen är fantastiskt. Så jag tycker att helheten känns fantastiskt bra, att få möjligheten att jobba tillsammans nu på ett annat sätt inspirerar, säger Majstorovic.

Mellberg och Majstorovic är också nära vänner med Zlatan Ibrahimovic, men att försöka övertala stjärnan att komma till BP är inget som sportchefen tror på.

- Det får vi vänta länge på, men man vet aldrig, säger Majstorovic med ett skratt.

Publicerad 2017-10-12 kl 15:29

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER