Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN
40v

Majstorovic om vikten av att behålla Mellberg: ”Har byggt upp något väldigt bra”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Majstorovic i spelaren.

STOCKHOLM. Olof Mellberg har ett utgående kontrakt med BP.
Daniel Majstorovic hoppas få ha kvar sin tidigare landslagskollega och vän i klubbens satsning.
- Det är klart att det är en viktig del i detta bygge, säger den nya sportchefen.

Daniel Majstorovic är ny sportchef i Brommapojkarna. Klubben har sjösatt en ny satsning, ”BP 2.0 – 2020” med målet att vara ett etablerat allsvenskt lag till 2020.

Ett av Majstorovics första, och kanske viktigaste, uppdrag blir att förlänga kontraktet med succétränaren och hans tidigare landslagskollega och vän, Olof Mellberg, som sitter på ett utgående kontrakt.

- Det är klart att det är en viktig del, självklart. “Vali” (Azrudin Valentic, assisterande tränare) och Olof har byggt upp en trygghet och byggt upp någonting väldigt, väldigt bra de här senaste åren. Så det är klart att de har byggt upp en stark grund att jobba vidare utifrån. Så det är klart att det är en viktig del i detta bygge, absolut, säger Majstorovic om den eftertraktade Mellberg, som bland annat kopplats ihop med IFK Göteborg.

BP:s nya sportchef menar dock att det faktum att Mellberg är tränare i klubben inte påverkade hans beslut att tacka ja till sitt nya uppdrag.

- Det är klart att vi har väldigt stark kontakt och jag har följt BP väldigt noggrant under resan sedan de tog över, självklart. Men det är absolut ingenting som har spelat in i beslutet. Jag tror mer bara att det blir en extra krydda och en extra dynamik i och med att vi känner varandra väldigt bra. Och vad Olof och ”Vali” har gjort i föreningen är fantastiskt. Så jag tycker att helheten känns fantastiskt bra, att få möjligheten att jobba tillsammans nu på ett annat sätt inspirerar, säger Majstorovic.

Hur går kontraktsdiskussionerna med Olof Mellberg just nu?
- Då ska väl jag svara på den frågan eftersom Daniel börjar formellt på måndag och någonstans sätter sig in i arbetet som har med 2018 och på lång sikt att göra, säger klubbens styrelseordförande Fredrik Bergholm.

- Delvis också en fråga som Olof ska svara på som är huvudman i den frågan. Det enkla svaret är nog att dialogen är så bra som den kan vara mellan mig och Olof i alla de bitarna. Vi vet precis vart vi har varandra. Olof i sin roll tillsammans med ”Vali”, inte att förglömma, som gör ett fantastiskt jobb tillsammans med övriga ledare är väldigt fokuserade, och ska vara, på match för match under hösten och de fyra återstående omgångarna som finns. Så det är bara prioriteringsfrågor. Och om och när det finns saker att kommunicera så kommer klubben självklart att göra det.

Så du, Daniel, kommer inte att sätta dig ner direkt på måndag med Olof och diskutera hans framtid?
- Vi har redan suttit (skratt). Nä, men det är klart att det blir mycket att sätta sig in i och det är klart att Olof är självklart en viktig del i detta, absolut. Men som Fredrik har sagt så har det förts en dialog under en längre tid som har varit positiv och jag tror att det viktigaste i det här är att vi får en bra avslutning och sedan tar vi saker steg för steg, säger Majstorovic.

Publicerad 2017-10-12 kl 19:16

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER