Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Majstorovics besked efter uppflyttningen: "Nu behöver vi förstärka"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet ses en tv-intervju med Majstorovic

STOCKHOLM. Brommapojkarna spelar i allsvenskan 2018.
I vinter ska nye sportchefen Daniel Majstorovic förstärka truppen.
- Mycket behöver göras, jag har redan påbörjat det jobbet, säger han till Fotbollskanalen.

Tisdagens seriefinal i superettan mellan Brommapojkarna och Dalkurd slutade 1-0 till BP - och därmed har klubben säkrat avancemang till allsvenskan. Tidigare landslagsmittbacken Daniel Majstorovic är ny sportchef i BP, han kommer närmast från grekiska AEK Aten, sedan några veckor tillbaka och var strålande glad efter att uppflyttningen blivit klar.

- Jag mår fantastiskt. Det är jättekul att få ta del av detta. Det är otroligt jobb av grabbarna och alla inblandade som ligger bakom det här, säger Majstorovic.

- Olof (Mellberg, huvudtränare) och "Valli" (Azrudin Valentic, assisterande tränare) har gjort ett fantastiskt jobb de senaste två åren. De har ett spelsätt som är väldigt tydligt och jag tror det avspeglat säsongen i sin helhet. Det finns en trygghet i spelet och det tror jag är nyckeln.

Sportchefen menar att det är i allsvenskan BP hör hemma.

- Det här är ett steg i rätt riktning, sen är det här ett projekt som jag ser över tid. Men det är här uppe vi ska vara. Nu ska vi få kontinuitet och stabilitet, det är mycket som ska förbättras och som vi ska få till. Vi ska spetsa till det.

Att det kommer hända saker i BP i vinter gör inte Majstorovic någon hemlighet av.

- Vi ska bygga vidare på grunden som byggts upp, ta vara kvaliteten och talangen som finns här redan nu, men samtidigt ha respekt för att kontrakt går ut och att det finns spelare som eventuellt lämnar oss. Vi behöver se över hela truppen och vad vi behöver rekrytera. Vi ska titta på vad det är för typ av spelare vi behöver. Det är ett jobb som redan påbörjats och som jag har framför mig, det känns jäkligt inspirerande.

Behöver ni förstärka truppen?
- Absolut behöver vi förstärka på X antal positioner.

Trots att Majstorovic blev klar för BP för bara några veckor sedan säger han sig vara "väl insatt" i det arbete som nu väntar honom.

- Jag har satt mig in i mycket kring truppen. Det är klart att det är mycket som behöver göras. Det inspirerar mig och det är något jag ser fram emot. Det känns jäkligt kul.

Sedan tidigare står det klart att mittbacken Carl Starfelt lämnar Brommapojkarna för IFK Göteborg till nästa säsong. Vidare är anfallaren Viktor Gyökeres klar för Premier League-klubben Brighton, medan ytterbacken Joel Qwiberg enligt uppgifter till Fotbollskanalen är så gott som klar för MLS-klubben San José.

När det gäller tränaren Olof Mellberg, som sitter på ett utgående kontrakt, är läget ovisst.

Publicerad 2017-10-25 kl 06:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons