Målexplosion för Norrköping och tung Hammarby-förlust

Superettans serieledare IFK Norrköping hade inga problem att besegra bottenlaget Väsby med 4-0 på onsdagen. IFK gladde hemmapubliken med två mål på drygt en och en halv minut - genom Riki Cacic och Russel Mwafulirva - halvvägs in i första halvlek.
Halvvägs in i andra halvlek kom en närmast identisk målexplosion. Två mål på drygt två minuter. Christoffer Nyman gjorde 3-0 innan Russel Mwafulirva gjorde sitt andra mål för kvällen och fastställde 4-0. Brasilianen Daniel Bamberg passade fram till de tre första målen.

Onsdagskvällens seger innebär att IFK Norrköping är tre poäng före tvåan Gif Sundsvall, som möter Ljungskile på hemmaplan på torsdag.

Trollhättans 1-0-seger hemma mot Degerfors innebar att laget gick förbi Väsby i botten och har två poäng upp till kvalstrecket.
Brage slog Hammarby med 2-0, ett resultat som innebär att kampen om den allsvenska kvalplatsen hårdnade ytterligare.