Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Malmö FF-talangen Christiansson klar för Värnamo: ”Allting klickade”

Foto: Bildbyrån

Victor Christiansson var uppe och kände på Malmö FF:s A-lag under 2017, men erbjöds inget kontrakt. Då kom Roar Hansen in och övertygade honom om en flytt till Värnamo. 
- Jag fick en bra bild av hur han vill ha laget och han gillar att satsa på unga spelare, säger Christiansson till Fotbollskanalen.

Malmö FF:s U19-spelare Victor Christiansson tränade ett tiotal gånger med A-laget under 2017, och gjorde även ett gott intryck på Degerfors och Örgryte som han var på provspel hos under hösten. 

Det blev dock en annan klubb i superettan som värvade in Christiansson: IFK Värnamo. Affären offentliggjordes på onsdagskvällen efter förra veckans provspel och lagets nye huvudtränare Roar Hansen var en stor del bakom beslutet att välja Värnamo. 

- Efter att ha varit i Öis ringde Roar till mig och tog ett snack. Det kändes jättebra efter att ha pratat med honom. Jag fick en bra bild av hur han vill ha laget och han gillar att satsa på unga spelare, säger Christiansson till Fotbollskanalen. 

- Allting klickade. 

Christiansson skrev på ett tvåårskontrakt med IFK Värnamo, och även om han ibland har spelat i backlinjen i MFF så är han nu tänkt att vara central mittfältare. Där ska han ta upp platsen efter att Simon Nilsson (Örgryte) och Liridon Silka (Öster) har lämnat. 

Tanken är också att Värnamo ska fortsätta jobba sig ännu högre upp i tabellen. 2017 var de fem poäng ifrån att få kvala upp till allsvenskan. 

- De ville fortsätta att vara ett topplag och är kända för att få fram unga spelare. Jonas Thern kommer också vara delaktig i A-laget och hjälpa till.

Hur blev tiden i Malmö FF om du ska sammanfatta den?
- Jag har utvecklats enormt som spelare och person. Tiden i MFF har bara gjort mig gott. Framför allt sista säsongen har jag fått ta mycket ansvar, fått spela väldigt mycket (totalt 50 matcher i U19 och U21), och därför blivit mycket bättre under året. 

Värnamo tog in spelaren efter att ha fått rekommendation från bland annat Daniel Andersson, berättar sportchefen Thomas Lundqvist till Värnamos officiella hemsida. 

- Victor är en kreativ innermittfältare som i oerhört tuff konkurrens inte fått plats i Malmös A-lag. Det har alltid funnits en god dialog mellan oss och Malmö, och det känns väldigt bra att vi har lyckats knyta till oss Victor på ett kontrakt på två år. Han har blivit väldigt lovordad från såväl tidigare tränare som sportchefen Daniel Andersson i Malmö FF. 

Publicerad 2017-12-20 kl 19:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons