Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Mardrömsdebut bäddade för VSK-seger

7v

AFC Eskilstuna och Västerås SK.
Två lag i stort behov av poäng för att undvika negativt kval i Superettan.
Då blev AFC:s målvaktsdebutant Nick Wolters syndabock när han tappade in en hörna som gick rakt i mål.

Superettan 2021 håller på att gå mot sitt slut och lördagens match mellan AFC Eskilstuna och Västerås spelades mellan två lag i stort behov av tre poäng för att klara sig undan negativt kval.

Västerås fick en het chans efter bara ett par sekunder när AFC:s målvakt Nick Wolters uppspel fastnade på en framrusande Västeråsspelare. Avslutet gick dock över.

Västerås tog kommando i matchen direkt och fick straff efter bara två minuter. Straffen räddades genom en kanonräddning av Wolters i AFC:s mål som sträckte ut ordentligt och räddade Erik Björndahls straff. En liten revansch för Wolters, som gjorde sin första match i Superettan.

ANNONS

Men Västerås fick sin ledning till slut, och återigen var Wolters inblandad i allra högsta grad. Emil Skogh slog en välskruvad hörna med sin vänsterfot som målvakten missbedömde helt och hörnan gick direkt i mål.

- Har lite vind med mig. Det är bra hörna men den går in tack vare vinden, säger Skogh till discovery+.

Västerås var i ledning till andra halvlek och AFC gjorde det inte lättare för sig själva att kvittera man i början av andra halvleken åkte på en utvisning. Ismet Lushaku drog på sig sitt andra gula kort för dagen efter att tumult uppstod när AFC:s Albin Linnér blev tyckte att Björndahl spelade fult och puttade honom rakt på domaren. Även Linnér, Björndahl och Skogh blev varnade i samma situation.

- Deras spelare tar stryptag kring Lushako upplever vi det och jag tycker inte att domaren hanterade det tillräckligt bra. De säger att de inte kunde se det tillräckligt men jag tycker att alla kunde se att han tar tag i vår spelare aggressivt med våld. Det tycker jag ska belönas med ett rött kort som vi fick, så jag tycker inte att det är bra hanterat, säger Jawad Al Jebouri i AFC:s tränarstab till discovery+ efter matchen.

ANNONS

I den 75:e minuten gjorde AFC ett rejält krafttag för att få till en kvittering och gjorde alla fem byten på samma gång för att få till en sista forcering.

AFC lyckades aldrig kvittera utan Västerås höll undan och tog med sig alla tre poäng från Tunavallen.

Publicerad 2021-10-16 kl 16:59
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto