Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Matchfixningsdom kan överklagas

Foto: SCANPIX

Fler kapitel ser ut att skrivas i matchfixningshistorien.

Tingsrättens friande dom efter den första rättegången om matchfixning inom svensk fotboll kommer med största sannolikhet att överklagas.

- Mycket talar för det. Vi har satt utredare på att titta över frågan en gång till, säger Johan Lindmark, åklagare vid riksenheten för korruption, till TT.

Det blev en friande dom i målet om matchfixning i Jönköpings tingsrätt. Men det kommer troligen att överklagas.

- Mycket talar för det. Vi har satt utredare på att titta över frågan en gång till, säger Johan Lindmark, åklagare vid riksenheten för korruption, till TT.

Samtidigt är åklagarmyndigheten beredd att i samarbete med fotbollsförbundet ta fram en manual för hur klubbledare ska agera när uppgifter om misstänkta läggmatcher och mutor uppdagas.

- Värnamos agerande var inte helt professionellt. De lämnade in en anmälan men ville inte tala om vilka spelare det handlade om. Vi fick ta fram det själva vilket försenade utredningen och gjorde våra förutsättningar sämre, säger Lindmark.

Riksenheten för korruption ska omgående ta upp frågan med förbundet.

- Det handlar inte om någon "rocket science" direkt. Några enkla handgrepp som alla klubbledare ska känna till. Det saknas i dag.

Tingsrätten konstaterade i sin dom att den 24-åring som åtalats för grovt tagande av muta visserligen försökt förmå tre spelare från IFK Värnamo att medverka i en läggmatch mot Gais — men att han inte erbjudit några pengar.

Vad behöver ni få fram för att hovrätten ska döma annorlunda?

- Det är inget jag vill gå ut med offentligt nu. Men vi kommer att titta på och utreda en del saker lite närmare.

Publicerad 2014-10-23 kl 14:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons