Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Mellbergs oro - att SvFF ska stoppa fortsättning i BP: "Kan bli ett break"

Foto: TT.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet ses en tv-intervju med Mellberg.

STOCKHOLM. Olof Mellberg har fört upp BP till allsvenskan.
Nu kan succétränaren lämna klubben i vinter.
- Vi får se vad förbundet säger, kommenterar Mellberg om sin framtid.

Inför säsongen 2016 blev Olof Mellberg tränare. Den tidigare landslagsmittbacken tog då över Brommapojkarna i division 1. Under sitt debutår förde Mellberg upp BP i superettan och under tisdagen säkrades avancemanget till allsvenskan 2018, som nykomling. 

Men frågan är vad som händer med Mellberg själv i vinter. Hans kontrakt med Brommapojkarna löper ut. Efter slutsignalen i seriefinalen mot Dalkurd säger BP-tränaren att han inte vet vad som kommer hända till nästa säsong.

- Vi har inte velat diskutera det så mycket, vi har bara fokuserat på det här (att gå upp). Vi ska sätta oss nu och se över vad som gäller. Vi får även se vad förbundet säger, jag har ju inte utbildningen som krävs för att träna ett lag i varken allsvenskan eller superettan. Jag har ansökt om dispens för det, för att kunna fortsätta träna på den här nivån. Säger förbundet nej till det kan det mycket väl bli ett break för mig, säger Mellberg.

BP skulle kunna lösa problemet genom att formellt sett ha assisterande tränaren Azrudin Valentic som huvudtränare framöver, men ett sådant upplägg vill inte Mellberg använda.

- Det blir konstigt. Vi har den rollfördelning vi har och med allt det positiva som det inneburit känns det inte aktuellt att krångla till det. Det blir också konstigt utåt när man vet vilken rollfördelning vi har haft, att alla kallar mig huvudtränare och så. Vi bollar över det här till förbundet.

- Jag vill ju gå utbildningarna. De är bra och det finns massa att lära av dem. Så jag har full respekt för beslutet som fattas.

Just nu går Mellberg en tränarkurs vid namn CBA Elite, en intensivkurs för tidigare spelare. Den utbildningen är Mellberg klar med i maj nästa år och först därefter kan han hoppa på Pro-utbildningen som krävs för att träna ett lag i allsvenskan eller superettan.

Hur skulle det kännas att lämna BP nu när ni gått upp till allsvenskan?
- Jag vet inte. Det känns bara fantastiskt det vi gjort. Det är ingen stress med något. Jag tar de steg jag ska göra och så får vi se vad förbundet säger.

Sportchefen Daniel Majstorovic vill gärna ha kvar Mellberg.

- Det är klart att det är en viktig pusselbit för föreningen att få klart med Olof och "Valli". Vi har en dialog som har förts under en längre tid och förhoppningsvis får vi klarhet i alla bitar inom en snar framtid, säger Majstorovic.

Olof är lite orolig över att förbundet ska stoppa honom på grund av att han saknar rätt tränarutbildning. Hur tänker ni kring det?
- Det är en sak som vi behöver se över. Sen får vi ta saker steg för steg, utifrån vad vi får för svar. Det är en del i det vi måste se över.

Har ni fått några signaler från förbundet än?
- Vi väntar på de signalerna. De kommer nog när som helst.

Publicerad 2017-10-24 kl 21:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons