Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Mental coach ska lyfta Bajen

Hammarby skulle upp i allsvenskan - nu kämpar klubben för att undvika degradering till division 1. Nu ska mental träning lyfta Bajen.

- Det handlar om att isolera nuet. Ta en träning i taget, en match i taget. Inte tänka resultat eller tabell, säger Hammarbys mentale coach Tommy Nordmark till Expressen.

Hammarby har haft en överraskande tuff resa i superettan, och efter måndagens förlust mot Sundsvall parkerar laget på kvalplats ner till division 1. Tränaren Roger Sandberg ifrågasatte lagets mentalitet efter Sundsvallsmatchen.

- Spelarna hade hoppats kriga i en annan del av tabellen, och nu har vi åkt på ett par tuffa förluster på sistone där vi varit med i matcherna. Vi har svårt att komma igen. Det handlar inte om attityd, men vi blir ängsliga och rädda, säger Sandberg.

Tommy Nordmark har tidigare hjälpt Bajens förre skyttekungen Linus Hallenius, jobbar nu med laget för att stärka dem inför de avslutande matcherna i superettan.

Hur viktig blir den mentala biten i jakten på nytt kontrakt?

- Generellt sett så är den skitviktig. Och ju mer press och stress laget utsätts för, desto viktigare är den mentala biten.

Vissa menar att spelarna är mentala svaga i Hammarby?

- Det håller jag inte med om.

Nordmark medger att det är ett svårt trick att försöka utestänga det faktum att laget är nära division 1. Men likväl är det detta som krävs, menar han.

- Det handlar om att isolera nuet. Ta en träning i taget, en match i taget. Inte tänka resultat eller tabell.

- Man måste komma bort från resultatfixeringen, men det är lättare sagt än gjort.

Publicerad 2011-09-14 kl 16:55
Annons
Annons
Annons