Missräkning för Gif Sundsvall - förlust mot Gais och faller i tabellen

Det blev en ny missräkning för Gif Sundsvall när man föll med 3-1 mot Gais under lördagen.
Efter att tidigt tagit ledningen kom Gais tillbaka med tre mål och vann med 3-1.
Nu faller Giffarna till åttondeplats i tabellen.

Gif Sundsvall hamnar efter i kampen om uppflyttning till allsvenskan.

När man under lördagen rest till Göteborg för att möta Gais började det bra för Giffarna. Dennis Olsson gav Sundsvall en drömstart på matchen när han gav gästerna ledningen efter bara nio minuter. Men Gais kom tillbaka innan halvtid, då Richard Yarusvat gjort 1-1 i den 22:a minuten.

I inledningen av den andra halvleken slog Gais till två gånger om för att ta ledningen. Först gjorde Adnan Maric 2-1 till hemmalaget i den 55:e minuten, sedan fastställde Julius Lindberg slutresultatet 3-1 i den 59:e minuten.

Efter att länge ha varit med i racet om uppflyttning har Sundsvall nu efter fyra raka förluster mot Halmstad, AFC, Öster och under lördagen mot Gais tappat till åttonde plats i tabellen. Gais, å andra sidan, tar sig i och med segern mot Sundsvall upp över kvalstrecket till säker mark.

Härnäst möter Giffarna Akropolis hemma, medan Gais tar sig an Brage på bortaplan.