POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Misstänkt spelfusk i Bajenmatch

Hammarbys segermatch mot Landskrona (4-0) i superettan på söndagen föregicks av misstänkt stora spelinsatser. Det uppger antimatchfixningsorganisationen Federbet - som larmade Aftonbladet om en storseger till Hammarby redan före matchstart.

- Det spelades för minst en miljon euro på storseger för Hammarby under den sista timmen före match, säger Federbets generalsekreterare Francesco Baranca till aftonbladet.se.

Baranca säger att de stora spelen har sitt ursprung på den asiatiska marknaden.

- Sen har de europeiska spelbolagen naturligtvis hängt på med oddsförändringarna, säger Baranca.

Baranca säger att misstankarna om korruption är mycket starka.

- Det fanns absolut ingenting i informationen inför matchen, som exempelvis stor spelarrotation i Landskrona eller plötsliga sjukdomar och skador, som skulle kunna motivera att marknaden beter sig såhär just sista timmen före matchstart. Det är inte logiskt någonstans.

Hammarby är inte misstänkt för någon inblandning, men det är inte första gången Landskrona Bois figurerar i samband med misstänkt uppgjorda matcher. Klubben stängde självt av två spelare så sent som förra året efter en 0-4-förlust mot Falkenberg.

- Jag har i dag bett vår korruptionsavdelning att titta närmare på Landskrona. Vi kommer till exempel att titta närmare på spelare som tidigare spelat för klubbar som figurerat i de här sammanhangen, säger Baranca till aftonbladet.se.

 

Publicerad 2014-06-09 kl 14:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå