Mittbackssuccé i superettan

Det var mittbackarnas lördag i superettan i fotboll.

Först gjorde Juan Robledo två mål när Värnamo slog Östersund på bortaplan, 3—1. Den store chilenaren som värvades från Öster till den här säsongen nickade in 1—0 efter en hörna och stötte in 3—1 på en frisparksretur, minuten efter att hemmalaget reducerat till 1—2. Matchens samtliga mål gjordes i första halvlek.

Lite senare på eftermiddagen gav exallsvenska Thommie Persson (en match för Malmö och 104 för Trelleborg på sju säsonger i högsta serien) Varberg ledningen — hans första mål på 42 seriematcher för klubben — när Syrianska besegrades, 2—1. Uros Delic, också han mittback, gjorde Syrianskas tröstmål i den fjärde tilläggsminuten.

I och med segrarna har Värnamo och Varberg fyra poäng efter två matcher och toppar tabellen, åtminstone fram till söndagens match mellan Gais och Sundsvall.

Publicerad 2014-04-12 kl 18:45