Mortensen sänkte Trelleborg - Öster upp på kvalplats

Nicolas Mortensen sänkte Trelleborg i Växjö.
Därmed är nu Öster uppe på tredjeplats i superettan.

Östers IF föll senast i mitten av augusti och jagade i tisdagskvällens hemmamöte med Trelleborgs FF tre poäng för att haka på Jönköpings Södra, Halmstads BK och Degerfors IF i toppen av superettan. Då fick också Växjö-laget en drömstart i Småland.

För redan i den tolfte minuten nickade danske anfallaren Nicolas Mortensen sitt lag till ledning i matchen. Därefter fortsatte Öster också att trycka på för ett mål till, och i den 28:e minuten tvingades TFF:s målvakt Hampus Nilsson avvärja ett anfall, som gjorde att han tvingades lämna planen till förmån för Andreas Larsen. Nilsson smällde ihop så pass illa med lagkamraten Kalle Larsson att han fick tacka för sig, precis som Larsson i halvtid.

I andra halvan av matchen fick Trellborg straff för en kvittering, men Öster-målvakten Damir Mehic räddade Fatawu Safius straffspark med en fotparad och höll därmed kvar hemmalaget i ledning.

- Jag har stort självförtroende innan straffarna, då jag har allt att vinna, men den kom i mitten, så det var flyt. Men jag kände mig faktiskt säker på att jag skulle ta den och det blev ju så också, säger Mehic till Dplay.

Öster höll därefter undan och vann matchen med 1-0, vilket innebär att laget nu är uppe på tredjeplats i superettan efter fem segrar på de sex senaste matcherna. TFF är i sin tur placerat på tiondeplats i seriespelet.

- Vi tar en match och en träning i taget. Det var skönt att vinna i dag, då det var en tuff match. Vi blickar inte så långt fram, säger Mehic.