Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Nästa smäll för Bajen - Batan missar avgörandet

Foto: Scanpix.

Här är Batan i Assyriskas tröja.

Här kommer nästa smäll för Hammarby.
Stefan Batan missar avgörandet i Svenska Cupen.
– Jag kommer inte spela, jag har fått en känning i framsida lår. En överansträngning, helt enkelt, säger Batan till fotbollskanalen.se

Stefan Batan rev upp känslor när han bröt ett muntligt avtal med AIK och istället skrev på för Djurgården. Det var november 2005.

I januari, drygt nio år senare, skrev ytterbacken på för Hammarby efter att ha lämnar Assyriska.

– Jag har kommit in i gruppen på ett fantastiskt sätt. Alla i hela föreningen, spelare, ledare och supportrar har tagit emot mig på ett fantastiskt sätt, säger Batan till fotbollskanalen.se.

På lördag åker Hammarby till Malmö för en helt avgörande match i Svenska Cupen. Vinnaren går vidare till kvartsfinal. Väl där får klubben klara sig utan Stefan Batan som har ett överansträngt lår.

– Jag kommer inte spela, jag har fått en känning i framsida lår. En överansträngning, helt enkelt. Jag har testat och det kommer inte kunna gå, säger 28-åringen.

På Hammarbys skadelista finns redan Kennedy Bakircioglü och nu tillkommer alltså Batan på den listan. Men seriestarten ska inte vara i fara.

– Jag hoppas att jag ska vara tillbaka om en vecka, 10 dagar max. Jag kommer köra rehabilitering nu och så får vi se hur det känns.

Nu är inte du med mot Malmö, men vad tror du om era chanser?
– Jag tror absolut vi har stora chanser. Vi har ett lag som är bra och vi tror på oss själva, samtidigt är vi ödmjuka inför uppgiften, det är ändå svenska mästarna vi möter. Om vi är smarta där nere och inte går bort oss för lätt utan väntar in dem och ställer om snabbt så har vi en bra chans. Det blir en rolig match, men pressen är på dem och vi måste gå ner och försöka vara avslappnade

Vad tror du om era chanser i Superettan kommande säsong?
– Vi har pratat om att vi har väldigt många nya spelare. Vi har en ny manual som vi följer och vi har sagt att när vi alla kan manualen fullt ut då är vi redo att ta klivet upp och bli ett stabilt allsvenskt lag. Det är det vi jobbar efter. Vi har inte sagt att vi ska gå upp just i år eller ästa år utan när vi alla är klara för att följa manualen helt ut, säger Batan till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-03-14 kl 10:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons