Under söndagen föll Öis med hela 0-4 borta mot Brage.
- Det är mycket i dag som gör att vi förlorar, säger Marcus Haglind-Sangré till Discovery+.

Se TV4-Sporten med bilder från matchen ovan.

Örgryte IS har fått en mardrömsstart på säsongen i superettan. Efter en ynka poäng på de fem första matcherna tvingades sportchefen Igor Krulj lämna Öis tidigare i veckan. Under söndagen väntade så tabellfyran Brage på bortaplan, men den omedelbara effekten uteblev för Örgryte.

Efter knappa 20 minuter tvingades Brage-spelaren Anton Lundin lämna planen på bår efter en hård tackling från Anel Rashkaj, som fick gult kort.

Första halvlek såg sedan ut att sluta mållös, men precis före paus slog Brage till. Johan Arvidsson fick bollen på högerkanten och smekte en yttersida till Douglas Karlberg som stötte bollen i mål till 1-0.

Direkt i andra halvlek kom också 2-0 sedan Örgryte-målvakten Robin Wallinder missbedömt ett inlägg från Arvidsson som letade sig hela vägen in i nät. Därefter var det dags för Niklas Söderberg att skriva in sig i målprotokollet.

Först var Söderberg kylig när han fick ett friläge och placerade in 3-0. Sedan fick han 4-0-målet till skänks efter en rejäl målvaktstabbe från Wallinder som tappade bollen och gav Söderberg öppet mål. Det blev också slutresultatet i Borlänge.

- Jag är ganska tom, det tror jag du förstår. Det är många psykologiska aspekter som gör att vi förlorar den här matchen i dag tror jag, bland annat deras 1-0-mål. Vi känner att vi gör en godkänd första halvlek bortsett från målet, men det är mycket i dag som gör att vi förlorar, säger Örgrytes Marcus Haglind-Sangré till Discovery+.

Efter matchen syntes även flera Öis-spelare som gick ut till de tillresta bortasupportrarna för att prata om lagets prekära situation.

Örgryte är därmed kvar som jumbo i superettan och står på en poäng efter sex matcher. Brage ligger i sin tur tvåa med 13 poäng på sex matcher.

Publicerad 2022-05-08 kl 14:51