Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Nervös avslutning för Norrköping

IFK Norrköping är på väg tillbaka till allsvenskan. Seger under lördagen borta mot Ängelholm samtidigt som Gif Sundsvall eller Syrianska tappar poäng innebär att Norrköping återigen har ett allsvenskt fotbollslag.

-Klart det kommer att vara nervöst, men personligen räknar jag med att det blir klart först i sista omgången, säger Norrköpings Anders Whass.

Stor dramatik väntas under lördagen då den näst sista omgången i superettan spelas. För serieledarna IFK Norrköping väntar Ängelholm på bortaplan, ett lag som Norrköping förlorade mot i somras på Nya Parken i Norrköping.
-Ängelholm är inget lätt lag att möta, vi har haft svårt mot dem, säger Anders Whass och fortsätter:

-Men de har inte haft någon jätteform på slutet, det kanske passar oss. Vi ska gå ut och fokusera på vårt spel, vi känner oss som ett topplag och ska spela som ett topplag.
Men resultatmässigt har inte heller IFK Norrköping visat någon toppform på sistone. Senast blev det förlust hemma mot Falkenberg och den tidigare så säkra allsvenska platsen är nu i farozonen.
-Även om resultaten inte varit jättebra den senaste tiden har vi ändå gjort bra prestationer. Det var bara mot Landskrona hemma som vi föll ihop, så jag är inte orolig för formen, förklarar Whass.
Landslagsuppehållet har kommit lägligt för IFK Norrköping. Anfallaren Imad Khalili är redo för comeback efter skada och flera spelare som dragits med sjukdomar har tillfrisknat.

-Det här breaket kändes bra för oss och att Imad nu är tillbaka är en bra förstärkning.
Om IFK Norrköping inte kan säkra den allsvenska platsen den här helgen väntar en direkt avgörande match mot Gif Sundsvall i sista omgången.
-Det skönaste vore om det blev klart redan nu i helgen, men om det inte blir så är det oerhört skönt att veta att vi sedan möter Sundsvall på hemmaplan, det är en stor fördel för oss, säger Anders Whass.

Hur viktigt är det för IFK Norrköping att gå upp till allsvenskan i år?
-När vi fått ett sådant här tillfälle gäller det att ta chansen även om målet är att vara i allsvenskan senast 2012. Men det är inte så lätt att ta sig dit, vi har gjort ett jättejobb och nu gäller det bara att knyta ihop säcken också.

TT

Publicerad 2010-10-14 kl 13:39
Annons
Annons
Annons