Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Nobbade Elfsborg för Gais: "Hade inte gett mycket att sitta på bänken"

Foto: SCANPIX

Elfsborg visade intresse. Men Alibek Aliev, 19, valde Gais.
- Åka dit och sitta på bänken hade inte gett så mycket, säger han till Fotbollskanalen.

I slutet av januari 2015 lämnade Alibek Aliev Elfsborg för ryska CSKA Moskva. Sedan dess har han dock spenderat i stort sett all tid på lån hos olika klubbar.

Inför årets säsong var en återkomst till Elfsborg uppe på tapeten, men 19-åringen klarade inte läkarundersökningen och hamnade istället i finska FF Jaro.

- Jag hade opererat menisken. Alla sa att det skulle ta två veckor, men när vi röntgade knäet såg vi att det var ben mot ben på ett ställe och att det skulle ta upp till elva veckor. Elfsborg gick inte med på det då, säger han.

Nu är han dock tillbaka på svensk mark. I måndags presenterades han av Gais. Låneavtalet gäller över säsongen.

- Jag har varit utomlands i ett och ett halvt år. Det känns skönt att komma hem, säger han och berättar att Elfsborg visade intresse även den här gången. Nu var det dock han själv som tackade nej.

- Det var aktuellt, men för egen del tänkte jag att åka dit och sitta på bänken hela tiden och spela U21 inte hade gett så mycket. Det blev Gais och det är jag jätteglad för.

Vad händer efter säsongen?
- Som jag har hört så ska jag kanske tillbaka till Ryssland och börja om på deras träningsläger. Men det är bara snacket. Vi får se hur det går här och vad jag själv tycker. Det är ingen idé att åka tillbaka dit och spela U21. Då stannar jag hellre här, säger Aliev som inte hinner bli spelklar till söndagens möte med IK Frej. Det gör däremot klubbens två andra nyförvärv Dardan Rexhepi och Robin Book.

Publicerad 2016-07-29 kl 15:23
SUPERETTAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER