Norling slog Henke: "Den assyriska guden ville det"

Assyriska grep chansen att vara ett av fem lag som kan ta sig till allsvenskan med tre omgångar kvar av superettan.
Södertäljelaget besegrade på bortaplan Landskrona med 3-2 (2-0).

Nästan 4 000 på Landskrona IP, inklusive tränaren Henrik Larsson, hade tänkt sig en annan utgång.
Landskrona stod för den genomtänkta anfallsfotbollen. Pressade och pressade de tio som parkerade i Assyriskas försvar. På två minuter med en halvtimme kvar kvitterade Landskrona till 2-2.
Mer blev det inte.
I stället stötte inhopparen Mikael Ishak in 3-2 för Assyriska i den 86:e minuten.
Lite spetsigt kan man säga tre anfall, tre mål. Och att det var bra utdelning.
-På något sätt ville den assyriska guden det, sade tränaren Rikard Norling.

Och fortsatte:
-Jag är otroligt glad att vi får med oss tre poäng. Kanske var vi inte värda dem om man ska vara uppriktig.

Men han berömde sina spelares energi, och att de följde de taktiska ritningarna:
-Vi kämpade, och kontrollerade deras individualister på ett bra sätt.
Assyriska fick en kanonstart med 1-0 efter knappt fyra minuter när Xhevdet Llumnica fick skottläge men ingen bra träff. Möjligen stod Landskrona-målvakten på fel ben, möjligen var han skymd.
Målet lyfte Landskrona. Som ökade tempot och mestadels var på motståndarnas planhalva.

Så kom kontringen. Som blev hörna. Och på den nickade Kyle Konwea in 2-0.
När Landskrona inte kunde spela sig igenom blev det långskott.
Johan Persson satte 1-2 och två minuter senare drog Thomas Raun kvitteringen.
Henrik Larsson var förstås besviken. Men bara på resultatet:
-Vi gjorde en väldigt bra match och killarna spelade som vi ska spela, sade han.
Landskrona är kvar på fjärde plats, en poäng efter Sundsvall på kvalplatsen. Assyriska är tre poäng efter.

Henrik Larssons lag har kvar att möta Hammarby, Brage och Jönköping.
-Det är bara att bryta ihop och komma igen, sade Larsson.