Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Norling taggad av nya jobbet: "Kan börja min livspassion igen"

Rikard Norling blir ny tränare i Assyriska. Den förre AIK-tränaren har skrivit på för två år och börjar sitt jobb den första januari.
-Jag är tillfreds, verkligen. Nu kan jag börja idka min livspassion igen, säger Norling till TT.

-Familjen ser nog att det gnistrar i ögonen hos pappa, och att han är lite frånvarande med blicken. Då vet de att allt är som det ska, säger Assyriskas nye tränare om att vara tillbaka inom fotbollen.

Södertäljeklubben var nära att gå upp i allsvenskan men tappade 2-0 i kvalet mot Djurgården och spelar i superettan även nästa år. Men Norling ser potentialen, och målsättningen är att gå upp.
-Assyriska har varit i toppen av superettan de senaste åren, och ligger redan med ena stortån på allsvensk nivå. Nu är jag sugen på att fortsätta utveckla den filosofi jag inlett tidigare. Och i grunden ser jag inga motsatser i den filosofi som finns i Assyriska.

Norling gjorde succé när han tog över AIK 2005 och direkt förde upp laget i allsvenskan. Där blev det en andraplats 2006.

Efter att han fick sparken från AIK förra året har han bland annat varit rådgivare i Brommapojkarna och dessutom tillbringade han en sexveckorsperiod i Argentina för att ta lärdom av hur man arbetar med fotboll där.
-Jag har behövt ta tid det här året, och tiden i Argentina var viktig för mig. Men nu vill jag upp på tjuren igen, eller vad man säger.

Norling tar över efter Conny Karlsson som bli manager i Helsingborg.

TT

Publicerad 2009-12-02 kl 20:31
Annons
Annons
Annons