Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Norrby efter polisens besked: "Vi har inga misstankar"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Norrby-Dalkurd i spelaren ovan.

Polisen har inlett en förundersökning kring Norrbys match mot Dalkurd, ett möte som misstänks ha varit riggat på ett eller annat sätt.
Utredningen välkomnas av Norrby, som dock inte har några misstankar mot sina egna spelare.
- Bra att de kan komma till botten med allt, säger klubbchefen John Östby till Fotbollskanalen.

Under torsdagen meddelade Svenska Fotbollförbundet att de lämnat över sin utredning kring Norrbys 3-0-förlust mot Dalkurd den 20 augusti för att "utröna om den varit föremål för otillbörlig påverkan" till polisen, som nu inlett en förundersökning.

Förundersökningen välkomnas av superettan-klubben från Borås.

- Det är bra att de jobbar med det här så att man kan komma till botten med allt. Det är lite så jag känner. Vi som förening kommer bistå med den information som vi kan bistå med. Utöver det finns det inte så jättemycket vi kan göra, säger Norrbys klubbchef John Östby.

Vad har ni gjort sen spel stoppades på era matcher och det framkom att Svenska Spel utredde matchen?
- Vi har haft ett par möten internt, med alla spelare och ledare. Sen har Svenska Fotbollförbundet varit nere och informerat om matchfixning. Det mötet var i och för sig inplanerat sedan tidigare. Förbundet hade med sig en jurist som kunde svara på frågor också.

Hur är det att vara en del av det här, hur påverkar det här er och vad känner ni kring allt?
- Spontant så är det ju hemskt, med tanke på den utvecklingen som föreningen haft och den positiva anda och vind som blåst genom föreningen. Samtidigt kommer vi inte lägga oss ner och dö bara för att det blir så här. Vi kommer fortsätta jobba på med våra ungdomar, vi kommer fortsätta kriga i superettan och vi vill fortsätta utvecklas hela tiden.

- Det är också viktigt att poängtera att det är en pågående utredning, det är inte något som är fastställt på långa vägar. Vi måste leva vidare. Folk säger att det här skadar vårt namn och det kanske det gör, men jag vill ändå påstå att om man ser till vår utveckling de sista tre åren och vart vi vill komma med vår klubb så förstår man att vi inte är en klubb som tycker det här är roligt. Vi tar sjumilaklivs avstånd ifrån allt som har med matchfixning att göra eller några orättvisor inom fotbollen, som tyvärr är en vardag i dag.

Har ni som förening någon sorts misstanke om att det förekommit något brottsligt eller felaktigt i den här matchen?
- Nej, det har vi inte. Vi har inte själva några misstankar på något sätt.

Östby utvecklar om situationen som uppstått:

- Det viktigaste är att man är stark nog att lägga fokus någon annanstans. Spelartruppen är otroligt stark. De ska hålla sig så långt borta som möjligt från detta, och sen får vi som ska göra jobbet vid sidan av ta åt oss all skit. Men samtidigt kan vi inte göra så mycket heller. Vi kan svara på frågor som vi får till oss. Vi försöker lägga fokus på viktigare saker. Ett nystartat flicklag till exempel, med bara flickor från stadsdelen. En sådan, det är det vi vill jobba med och det är det vi vill ha fokus på för att kunna utveckla vår förening.

Publicerad 2017-09-14 kl 16:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons